hur att hålla sig vaken medan på vägen

hur att hålla sig vaken medan på vägen

Resa för semester, för arbete eller ens för skojs skull kan vara utmattande. Med alla de andra sakerna krävande vår uppmärksamhet vi betalar sällan uppmärksamhet på hur trötta vi är, tills vi sakta ner tillräckligt länge för att koppla av våra sinnen. Nio gånger av tio, är vi redan utslitna innan vi hoppar in i bilen, vi bara inte inser det. En snabb tur till affären i allmänhet inte berätta för oss hur trötta vi är, men kör en timme eller mer säkert kommer (faktiskt för mig är det en halvtimme). Driving är en tråkig aktivitet som ger mycket lite fysisk stimulans och motorväg hypnos är vanligt på långa resor. Staring at the väglinjer stadigt gå efter kan vara mycket fascinerande och om du av sömnbrist och kör mellan klockan 02:00 och 16:00, får tandpetare inte kan hålla ögonen öppna. Under dessa timmar, din dygnsrytmen, som påverkar hur uppmärksam eller sömnig du är under dagen, dips. Det är där uttrycket "eftermiddagen svacka" kommer från. Detta är den tid på dygnet när man kör kan vara det mest riskfyllda
1.
Trötthet saktar svarstid, minskar lyhördhet och försämrar dom, som kan leda till trafikolyckor. Den amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) uppskattar att ungefär 100. 000 kraschar årligen tillskrivs dåsighet. Här är vad du kan göra för att hålla sig vaken på vägen.
2.
Dra in på en väl upplyst och ockuperade närbutik parkeringsplats eller bensinstation det ögonblick du börjar känna dig dåsig. Ut ur bilen, sträcka på benen, köpa kaffe, dricka upp, och sedan ta en tupplur i 20 minuter samtidigt ge koffein en chans att sparka i.
3.
planerar att köra under de tider på dagen när du är mest alert. Undvik att köra under kroppens "down tid. " Om du normalt arbetar tredje skift, då inte tänker på att få alla dina körning gjort under dagen. Självklart om du sover hela natten då inte skjuta kör på natten bara för att du gillar månsken.
4.
Planera en paus var 2 timmar eller var 100 miles. Sluta tidigare om du blir trött.
5.
Dela körning med en vän. Du måste någon att prata med, och du kommer att kunna vila upp medan din vän enheter. Kör säkert, säkert på, kommer säkert!

Tips och varningar


 • Drive säker, säkert på, kommer säkert!
 • Har du någonsin förlorat en vän i en bilolycka?


 • Relaterade artiklar


  de bästa sätten att hyra bil i 2 månader
  Hur får man en ny titel efter att ha betalat ut bil
  hur man kör säkert i ett bostadsområde
  principerna för auto leasing
  hur du optimerar bensinförbrukningen i en VW Beetle turbo
  hur man beräknar motorcykel betalningar
  hur man fickparkera en bil
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Maryland
  hur man kör i Indonesien
  hur de kan förmedla en påhängsvagn