hur man kör med en synskada

hur man kör med en synskada

En biotiska teleskop är en miniatyr teleskop som är ansluten till ett par glasögon. De hjälper personer med nedsatt syn att se längre bort genom att förstora objekt och bilder. Genom att använda bioptics, vissa människor med nedsatt syn kan få ett körkort

Du behöver:.
Nedsatt syn
. Bioptics.
Körkort.


1.
Innan de får ett par bioptics för de särskilda skäl att köra, kontrollera med din Vägverket eller se om du kör med bioptics är tillåten i ditt tillstånd. Dr Richard J. Shuldiner listar varje stat rätt på sin hemsida (se resurserna nedan).
2.
Fråga din ögonläkare om han /hon kan testa dina ögon för bioptics. Om de inte kan, be om en remiss. En läkare kommer att testa för att se om bioptics tar dig vision till en nivå som krävs enligt beskrivningen av Institutionen för motorfordon.
3.
Om det visar sig att bioptics kommer att rätta din syn tillräckligt att få körkort, kontrollera med din stater synskada organisation för att se om du uppfyller kraven för bidrag för att täcka bekostnad av bioptics.
4.
När du har fått din bioptics, kan du ansöka om förarens tillstånd i ditt tillstånd. Du kommer antagligen behöva lämna ett signerat dokument från din ögonläkare som bevisar att du är kapabel att köra.
5.
Lär dig att köra med en manövervagn, skoldistrikt eller körskola. Vissa synskadade organisationer kanske vill instruera dig om korrekt användning av bioptics om de gav bidraget för dig att få dem.
6.
Känn din egna gränser. Om du börjar köra och tycker att det är svårare att se i vissa villkor (direkt solljus, regn, natt, etc. ) Undvik att köra under dessa tider.

Tips och varningar


 • Vissa stater tillåter inte personer med bioptics att få ett körkort, men kommer att tillåta någon med en giltig körkort i en annan stat att köra. Innan du reser bör du kontakta att stater DMV och fråga vad deras lagar är.
 • Bioptics inte modet av någon standard, men det är lovande hoppas att en ny stil (med teleskopet inbäddat i linsen) kommer finnas tillgängliga inom en snar framtid.


 • Relaterade artiklar


  hur man kör med en blåst däck
  hur man kan undvika bedrägerier bil refinansiera
  hur man tar bilen leasingavtal i South Carolina
  hur man rapporterar en bilkapning
  hur man kör i en storstad om den kommer från landet
  hur man gör en U-sväng på en motorcykel
  alternativen till hyrbilar
  hur man installerar en ratt stöldskydd
  hur man förbereder ett påse akut vinter för din bil
  hur man beräknar en payoff billån