om slirskydd

om slirskydd

Snökedjor kan ge överlägsen dragkraft vid dåligt väder. Medan de används mest i snöigt eller isigt förhållanden kan de också användas när fastnat i lera eller sand. Det finns flera typer som kommer i ett stort antal storlekar, och när den används på rätt sätt de är bra verktyg

Funktion.

I snöigt eller isigt villkor kommer även de bäst utrustade däck har en tendens att snurra eller bild, vilket gör att fordonet tappar fästet. Detta leder ofta till att de fastnar eller en olycka, och ett sätt att minska risken för skrovunderhåll kontrollen är slirskydd. De svepa runt hela däcket och låsa, vilket ger mer dragkraft. Medan de ska användas på drivhjulen, eller de hjul som faktiskt orsaka att fordonet att röra sig, att sätta dem på alla fyra kan vara till stor hjälp dragning.

Typer

Det finns flera typer av slirskydd, men det mest populära design idag är gjord av kabel. De är precis vad det låter som-små stålvajrar som lindas runt slitbanan sidan av däcket, medhjälp i dragkraft. Slirskydd fått sitt namn eftersom själva kedjan genomfördes, och ibland fortfarande används. Dessa är stålkedja länkar som lindas runt däcket på samma sätt, vilket hindrar fordonet från att glida.

Geografi

Dessa kedjor är normalt genomförs i snöigt eller isigt förhållanden, men de kan hjälpa till i en nypa om fast i lera eller sand. De används i överflöd i alla fjällterräng, där vädret blir farliga, och är också till hjälp i ökenområden, där sanden resor kan vara nödvändig. Slirskydd används över hela världen.

Överväganden

För att vara effektiv, måste slirskydd vara rätt storlek för ansökan. Titta mycket noga på förpackningen och på din däckstorlek att se till att kedjan passar korrekt och ger maximalt grepp. Lösa kedjor kan vara ineffektiva och farliga. Om fordonet är framhjulsdriven, bör kedjor gå på framdäcken. Kedjor bör gå på den bakre däck för bilar och lastbilar som använder bakhjulen för att flytta fordonet.

Varning

Se till att kedjorna är installerade och låsta i korrekt, för om de spin-off, är de oanvändbara och flygande slirskydd är mycket farliga. Inte överskrida högsta hastighet rekommendationer av kedjan tillverkare, som vanligtvis är mellan 15 och 30 miles per timme. Saker och ting blir farliga snabbt om kedjor sönder eller lossna. Kör aldrig särskilt länge på asfalterade eller grusvägar som är torra, eftersom det kommer att förstöra kedjor.


Relaterade artiklar


hur man skriver ett brev bil återbördande
hur man kör en vård med en växelspak
hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Washington
fordonsleasing information
hur man rockar en bil ur leran
hur man kan övervinna rädsla för körning
hur man använder körning etikett
hur man kör en 5-växlad
hur de kan förmedla din testbil teori
Ford Fusion hybrid incitament