hur man kör standard

hur man kör standard

Att köra en standard växellåda bil är inte så vanliga i dessa dagar. Här är en enkel guide som hjälper dig att köra ett fordon manuell växellåda

Du behöver:
ett fordon manuell växellåda


1
Standard sändningar har allt från. . 3 till 6 växlar framåt och en bakåt. De flesta moderna bilar har antingen 5 eller 6 växlar framåt. Förstå att de olika växlarna är konstruerade för att klara ett bestämt intervall i hastighet och att större hastighet erhålls från högre varv per minut (RPM) och att alla motorer har en gräns när det gäller att säkra varvtal som anges av Redline på varvräknaren. För normal körning, bör de flesta bilar förskjutning mellan 1500 och 2500 varv. Men alltid lyssna på motorn och se till att du inte över rev.
2.
Tryck först i kopplingen och bromsen och starta bilen. Shift till första växeln, släpp bromsen och sakta släppa upp kopplingen försiktigt trycka gasen. För att göra en smidig start från stå still, du vill "rida" kopplingen bara tillräckligt för att få rullning. Om du "pop" kopplingen stå still du kommer att häva sig framåt och motorn kommer att dö. Släpp kopplingen sakta, och när bilen börjar rulla, helt släppa kopplingen och accelerera.
3.
Första växeln kommer rev snabbt och du kommer snabbt behöver flytta till andra. Tryck kopplingen, släpp gasen, då övergången från första till neutral, sedan till andra. Den paus vid neutralt är bara för bråkdelen av en sekund och tillåter redskap att synkronisera. Släpp kopplingen och trycker gasen. Fortsätt upp växeln som du behöver mer fart.
4.
När du avta från övre växlar, kvar i växeln och bryta. Som din hastighet faller den mot den undre gränsen för de redskap du är i, tryck på kopplingen och trycka på gaspedalen och engagera de näst lägsta växeln. Tanken är att matcha varvtal med bilens hastighet. Stopp skiftande ner på fjärde eller tredje växeln, beroende på din utväxling. Aldrig ner shift i andra eller första växeln under normala körförhållanden. Från fjärde eller tredje växeln, tryck på kopplingen, växla till friläge och paus tills du slutar.
5.
Annat ord på ridning kopplingen. Du vill minimera rider din koppling till följd av slitage, men det finns tillfällen när du måste, som när slutade på en sluttning eller när du behöver för att gå framåt mycket långsamt. Så blir förtrogen med ridning kopplingen med att bekanta dig med hur kopplingen känns när du långsamt släpper kopplingspedalen.
6.
Mer avancerade körteknik som läka-toe ned växling och makt skiftande kan komma senare. Först behärska känner av bilens koppling, bli bekant med det varvtalsområde av alla dina redskap och metoder.


Relaterade artiklar


hur man byter ett däck
biluthyrning kontra leasing
hur man kan räkna payoff på auto med ett dagtraktamente lån
hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Connecticut
hur man använder farthållare
Hur hyr jag en BMW 525d touring?
hur man förhindrar en högre växel för räddningsinsatser
hur man använder hand över hand metod att förvandla en bil
grundläggande information om billeasing
hur man kan undvika en trafikstockning