om kommersiell körkort

om kommersiell körkort

De kommersiella körkort (CDL) utfärdas av Institutionen för motorfordon och tillåter individerna att driva en nyttofordon. Yrkesförare är ofta anlitad för att transportera material över hela landet, bär en stor grupp av passagerare eller helt enkelt bogsera fordon från en destination till en annan. Alla dessa verksamheter regleras av federala lagar och kan endast göras av dem som har ett giltigt kommersiellt körkort i deras besittning

Betydelse

Commercial Motor Vehicle Safety Act från 1986 blev lag att se till att alla truckförare, traktorförare släpvagn och busschaufförer var utbildad och kompetent nog att hantera stora fordon på vägen. Enligt lagen får alla stater i USA att utfärda en trafiklärare licens endast för de personer som uppfyller vissa krav och vidarebefordra nödvändiga undersökningar

Funktion

Kommersiella fordon är indelade i tre olika klasser. Klass A, klass B och serie C. Alla stater kräver drivrutiner för dessa kommersiella fordon för att få en CDL, och vissa stater kräver att busschaufförer, operatörer limousine och förare som använder skåpbilar att transportera stora grupper av människor måste även kvalificera sig för en Commercial körkort.

Identifiering

En kommersiell fordon kan endast köras eller drivs av någon som innehar ett giltigt trafiklärare licens. Institutionen för motorfordon definierar ett nyttofordon som en som väger mer än 26,001 pounds, är avsedda för mer än 10 passagerare, inklusive föraren, kan bogsera ett fordon eller släpvagn som väger 10,001 pounds eller mer, transporterar farliga material eller bogserar en kombination av två släpvagnar eller ett fordon och en släpvagn.

Överväganden

Processen för att erhålla en kommersiell körkort är väsentligt annorlunda än att få en standard körkort och kräver att fylla i ett omfattande läkarundersökning Rapport från en godkänd anläggning. Sökande som är intresserade av att få en kommersiell körkortet måste besöka den lokala DMV kontoret, fylla i ett formulär DL 44 eller DL 44C, komplett en 10-årig historia form rekord check, har sin tumme tryck och bild antagits för att uppnå identitetskontroll, utgöra bevis för en personnummer, betala en ansökningsavgift, verifiera deras födelsedatum, passera en vision examen och ta trafikreglerna och tester tecken för klassen av fordon som de har för avsikt att köra.

Missuppfattningar

läkarundersökningen skall innehålla resultaten av en medicinsk bedömning som inte går tillbaka längre än två år. De sökande kan behöva få en andra undersökning eller samråd för att uppfylla detta krav, och den medicinska formuläret måste förnyas vartannat år efter att ha fått licensen. Lägsta ålder för en CDL är typiskt 21, men vissa länder tillåter 18 till 20-åringar att driva kommersiella fordon endast inom statens gränser.


Relaterade artiklar


hur man kör en bil med Aspergers syndrom
hur man kan spara bensin genom att köra bättre
Så här avslutar ett fordon leasing tidigt
hur du förbereder din 4x4 för en helg på spåret
hur man leasa en personbil
Hur refinansiera en bil lån i Michigan
hur man kan förebygga åksjukan på kurviga vägar
hur man kan räkna payoff på auto med ett dagtraktamente lån
hur man gör en varm-väder säkerhet kit för bilar
hur man undviker gropar