om bil drifting

om bil drifting

När en förare drivor, han avsiktligt krafter bakhjulen på hans bil tappar fästet, vilket gör att bilen att förflyttas i sidled längs en kurva. Tekniken har utvecklats i Japan och har spritt sig i den västerländska kulturen under de senaste fem åren. Även om det inte är erkänd som en sport av F # xE9, d # xE9; ransonen Internationale de l'Automobile (FIA), bil drifting har ett antal organiserade evenemang kring det, inte bara i Japan utan i hela Europa och . i USA och Australien

Historia

Bil drifting har sina rötter i den bergiga vägar i Japan. Under 1970-talet dominerade en man vid namn Kunimitsu Takahashi kultur motorsport i landet och hade en kraftig hand utveckla drifting tekniker. Dessa blev snabbt praktiseras av andra japanska förare och snart fann sin väg in i All Japan Touring Car Championship.

Den första drifting tekniker snart plockades upp av en gata som heter racer Keiichi Tsuchiya. Han blev berömd för sin drivande förmåga och hämtades av "Option Magazine" 1988. De gick samman och utvecklade en av de första och inriktats särskilt på drivande.

Som drivande multiplicerat händelser och videor sprids ut över förare dra bort djärva svängar, blev fler länder utsätts för. Nya händelser skapades och nu är det stora tävlingar i sju andra länder än Japan, som visar hur snabbt sporten flyttat från gatorna och på löpbanorna.

Evolution

Drifting har flyttat in och ut ur organiserade biltävlingar sedan det började i Japan. Efter att införas, drev tekniker som används av professionella åkare i Japan eftersom det gjorde det möjligt för dem att komma ut ur svängar i högre hastighet och därmed få en hoppa på sina motståndare. Eftersom fler och fler professionella antas drivande, så gjorde racers på gatan.

Allteftersom tiden gick, street racers började experimentera med nya och olika tekniker. För en kort stund, drev mest sett på gatorna. Efter det började spridas i västerländska kulturer, det återigen gjort sin väg in organiserad racing som evenemang genomfördes i samarbete kring drifting. Det grenslar nu den linje som både street racers och professionella åkare användning, lita på och uppfinna drivande.

Geografi

Bil drifting har sitt ursprung i Japan, och i dag antalet driva åkare som kommer från Japan överväger andra länder. Det finns dock, drift åkare och förare anta drivande tekniker över hela världen, oavsett var biltävlingar finns.

Många evenemang fokuserade på drivande har inrättats globalt. Det finns stora årliga drift tävlingar i Japan, är USA, Malaysia, Australien, Irland, Storbritannien och Kanada.

Funktion

Drifting användas både som en taktisk manöver när racerbilar och även för att ge artisteri och som ett "trick" körteknik. Drifting tillåter förare att komma ut ur svängarna med större acceleration. Om tidsinställda perfekt, kan en dorn ge en förare en stor fördel jämfört med andra bilar i ett lopp.

Drifting är också en folkmassa-pleaser och hjälper street racers vinna trovärdighet. Under drift tävlingar, fokuserar en av är på showmanship i drift, vilket bedöms och läggs in i förarens totala poängen.

Riskfaktorer

finns en stor risk med drivande, både till bilen och föraren. Drift tekniker, även de för nybörjare, är svåra att göra och kräver träning och skicklighet. Om inte utförs korrekt, kommer bilen snurra lätt utom kontroll. Under ett lopp, innebär att det finns en hög sannolikhet för krasch och fysisk skada förare. För att vara så säker som möjligt samtidigt som drivande, är det viktigt att öva utanför löpbanor och ägna stor uppmärksamhet åt påtryckningar på gaspedalen under en tur. För mycket eller för lite är den främsta orsaken till avknoppningar.


Relaterade artiklar


vilka kvalifikationer behöver jag för att refinansiera en bil?
hur man kör i hård vind
hur att köra säkert
upplåning trafik koner
hur man hittar en bil som du tidigare ägt
hur man kör ett fordon växelspaken.
hur man får handikappade registreringsskyltar
hur man gör en långsam förare drar över
hur du förkorta din pendla
hur man får ett e-zpass