hur man kör på en kompakt reservhjul

hur man kör på en kompakt reservhjul

För några decennier sedan skulle bilens reservhjul ofta vara i stort sett samma som dess vanliga däck. Men nästan alla nya bilar tillverkas med space-saver reservdelar, liten och lätt däck som installeras enkelt och tar mindre plats i bagageutrymmet. Fördelarna med dessa reservdelar är tydliga, men de kommer på bekostnad av körförmågan. När du kör en bil på en av dessa reservdelar, följa de riktlinjer nedan för att se till att dina resor är säkra och smarta

Du behöver:.
Tröttna tryckmätare.


1.
hålla bilens hastighet under 50 km /h på hela tiden, även på motorvägen. Om du reser på ett fullsatt motorväg, stanna i högerfilen och överväga att lägga på din varningsblinkers så att folk kommer att märka att du reser i en långsammare takt. Högre hastighet kommer att medföra att däcket värms upp betydligt, kanske till en farlig nivå.
2.
Bo på asfalterade vägar. Ta inte en bil utrustad med ett mellanslag-sparare reservdelar till smuts eller grusvägar eller på något off-road situationer. Trappstegen är inte konstruerade för det, och din markfrigång kommer troligen att vara lägre än vanligt med den outnyttjade på plats.
3.
Begränsa din totala trafikarbetet på en liten extra till 50 miles inte är absolut nödvändigt. Köra på en ledig ont din gas körsträcka, slits ut din andra däck i en ökande takt och kan även skicka din bil inte i linje med utökad användning.
4.
Kontrollera däcktrycket på outnyttjade och hålla den pumpade till PSI anges på sidan av däcket. Om du som hjälps på ute på vägarna och tycker att det är ont om luft, stanna vid den första macken med en luftpump och grädde på moset.
5.
Sluta att få din riktiga däck fast eller ersättas så snart som möjligt. Space-sparare reservdelar är i grunden syftar till att få din bil från platsen för punktering på ett däck verkstad-50 miles max. Det är inte en vanlig däck, så var inte behandla den som en.

Tips och varningar


 • Om du får en lägenhet eller blåst däck som ett resultat av en grov köryta, undvika att byta till reservdelar och kör på samma yta. Om vägen kan blåsa en fullstor, friska däck, kan det göra detsamma till en ledig i en ännu kortare tid.


 • Relaterade artiklar


  hur man följa en bil
  hur man gör en betalning på ett leasingavtal bilen med en VIN
  hur man gör en högersväng
  hur man beräknar hyresvärdet
  skäl att skjuta upp en bil betalning
  Hur får man en bil lån utan kredit dåliga krediter auto finansiering
  hur man undviker automatiskt återtagande
  vad är en process för att hyra en bil?
  hur man lär sig att köra på natten
  återtagande lagar i Oklahoma