Hur fungerar ett vinterdäck fungerar bättre på is och snö?

Hur fungerar ett vinterdäck fungerar bättre på is och snö?

I norra klimat där stora mängder snö falla, finns det en ritual för att byta ut sommardäcken på vinterdäck. Dessa vinterdäck är oftast mycket tyngre och har djupa spår. Vissa även kan innehålla små metall nitar. Naturligtvis tunga däck kan också orsaka sämre gas körsträcka, men när snön är djup däckens prestanda utklassar lätta däck.

I slitbanan

trampar på ett däck är de spår som kanal bort vatten som kan ha samlats på vägarna efter det regnar och stormar. Den sommardäck har i allmänhet smala spår att snabbt ta bort vattnet från under däcket när du kör. Ett vinterdäck har djupare och bredare spår. Dessa spår behöver inte nödvändigtvis ta bort vattnet. Djupet på spåret ger en större yta kommer i kontakt med saker såsom lera och snö. Ju mer yta slitbanan desto större möjlighet för däcket att driva igenom materialet.

Studs och The Groove

Inte alla stater tillåter användning av metall nitar på vinterdäck. Om de gör det, är det i allmänhet på ett begränsat säsongsarbeten. Metallen stud kan riva upp asfalt och betong som kommer under dess slitbanan. Om tillåten kan metallen stuteri öka kraftigt grepp om vinterdäck på packad snö eller is. Dubbarna gräva faktiskt i ytan under däcket. Dessa metallpiggar blir tillplattade med tiden men de kan fortfarande grepp på extremt hala ytor. Metallreglar måste ersättas med utökad användning. Om en förare kör ut ur sitt hemland, kan han ha att byta däck om du kör in i andra stater som inte tillåter dubbar. Metal dubbdäck är mycket bullriga på torr asfalt. Eftersom reglarna kommer i kontakt med den hårda ytan som de producerar ett högt surrande ljud inne i bilen eller lastbilen.

framhjulsdrift och vinterdäck

Inte alla framhjulsdrivna bilar klarar att hantera de vinterdäck. Den djupa spår kan skapa instabilitet i styr när de reser i höga hastigheter. Ägare av främre fordon fyrhjulsdrift bör kolla med sin återförsäljare som handböcker om deras modell. Vissa biltillverkare har specialgjorda däck till vintern som de har utvecklat med vissa däckföretag.


Relaterade artiklar


kredit värdering som behövs för att hyra en bil
hur man hanterar en bil reporäntan
hur man kör
hur de kan förmedla tid medan det i trafiken
hur man beräknar bromssträckan
tips för att hyra ett motorfordon
hur man kör taktiskt
vad som händer om du håller en hyrbil?
hur man väljer bort en bil leasingavtal för en billigare bil att sänka kostnaderna
hur man undviker en bilolycka