Fakta om vinterdäck

Fakta om vinterdäck

Vinterdäck är speciellt utformade för att förbättra dragkraft i is och snö när temperaturen sjunker under 32 grader Fahrenheit. Traction ger grepp behövs för att behålla kontrollen under ogynnsamma förhållanden. ABS-bromsar och antispinn kan göra det lättare att underhålla dragning, men bara om de däck ger det i första hand

. Missuppfattningar

Många tror att om din bil är framhjulsdriven eller fyrhjulsdrift som vinterdäck inte behövs. Ofta fordonsägare plats vinterdäck på framsidan av främre fordon fyrhjulsdrift och all-season däck på baksidan, i tron att de endast behöver vinterdäck på axeln som ger dragkraft. Många tror all-season däck är lika bra som vinterdäck i dåligt väder.

Effekter

All-wheel-drive eller front-hjulsdrivna fordon kan ge bättre kontroll än bak-hjulsdrivna fordon, men de är bara så bra som den dragkraft som däcket. Med en kombination av vinterdäck och all-season däck kommer att orsaka ojämn hantering av ett fordon och få den att reagera på två olika sätt under snö eller is. All-säsong däck inte ger dragkraft vinterdäck gör.

Fördelar

vinterdäck ger dragkraft behövs, så att ABS-bromsar eller antispinnsystem att fungera korrekt. Vinterdäck är konstruerade för drift i kallt och dåligt väder.

Geografi

vinterdäck behövs på alla områden där temperaturen sjunker under 32 grader Fahrenheit och utgör en risk för snö och is på vägarna.
nordliga klimat kan kräva vinterdäck i upp till 6 månader.

Överväganden

Ersätt alla-säsongen däck med vinterdäck på senhösten efter den första hårda frosten, långt före snö och is. Kontrollera lufttrycket i däcken ofta. Lägre temperaturer gör däck förlorar tryck.


Relaterade artiklar


hur du justerar dina backspeglar
Hur hyr jag en bil?
hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Louisiana
hur man håller husdjur ockuperade i bilen
hur man hittar grossistpris på bilar
hur man rapporterar en smog gärningsmannen
Så här åtgärdar understyrning vid kurvtagning
hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Oregon
hur man kan undvika att betala en körsträcka översatsning när bilförmån
hur man kan beräkna en räntesats billån