hur man undviker rådjur-bilkrockar

hur man undviker rådjur-bilkrockar

Enligt National Highway Traffic Safety Administration, hjort står för ungefär 1,5 miljoner personbilsdäck kraschar i USA varje år, dödar omkring 150 bilister, skadades tiotusentals fler och inredningar upp mer än 1 miljard dollar i försäkringskostnader. Som hjorten befolkning fortsätter att klättra, så gör din chans att få ett -. Speciellt om du kör på landsbygden mellan skymning och gryning

Du avsevärt kan minska risken för farliga möten genom att följa dessa tips :
1.
På din vakt. Titta alltid på rådjur, särskilt från skymning till midnatt, före och efter gryningen och framför allt på tvåfiliga vägar. Åttio procent av alla rådjur-bilolyckor sker på tvåfiliga vägar under dessa tider när rådjur är som mest aktiva.
2.
Var extra vaksam på hösten. Även rådjur kraschar kan inträffa när som helst på året, oktober, november och december ser en enorm stegring i antalet rådjur-bilolyckor på grund av rådjur migration och parningstiden.
3.

Om du bara ser en enda hjort, kom ihåg att rådjur sällan reser ensamma. Antag att andra rådjur i närheten. Titta efter återspegling av deras ögon och deras siluetter längs axeln på den vägen.
4.
Heed hjort-korsning zoner. De är en första varning som du matar in kända rådjur land. Använd din höga balkar när ingen mötande trafik att se så långt fram på vägen när du kan och håller hastighetsgränsen.
5.
Om du ser ett rådjur kliva i eller nära din väg, broms bestämt men stanna i ditt körfält. Spräng dina horn för att uppmuntra djuret att gå vidare. Aldrig väja att undvika att slå ett rådjur. Rullande över din bil eller kraschar in i ett annat fordon eller ett föremål kan vara farligare än att slå rådjur.
6.
Om drabbar rådjur är oundviklig, sakta ner och ta tag i ratten stadigt med båda händerna. Ta foten från bromsen vid träffögonblicket att tillåta front ditt fordon för att lyfta upp och göra det möjligt för rådjur att gå under din bil -. . I stället för genom framrutan
7

Om du träffar en hjort, omedelbart rapportera olyckan till polisen. Om rådjur är skadad, försök att inte vidröra eller hjälpa det. En rädd och sårad hjort kan skada dig och ytterligare skada sig.

Tips och varningar


 • säkerhetsbältet och se dina passagerare bära dem också.
 • Lita inte på bil monterade reflexer och visselpipor rådjur. Dessa enheter har inte bevisats att avskräcka rådjur eller för att minska chanserna för ett rådjur-bilolycka.


 • Relaterade artiklar


  Hur får man en california tag Fastrak vägtull
  hur man sparar pengar på gas
  hur man läser bil mätare
  hur man överlever på din motorcykel
  hur man får ett körkort utan Driver’s Ed
  hur du delar vägen med företagets utrustning
  hur man köper en bil när du har dålig kredit problem
  hur man lämna in ett formellt klagomål till kapital en automatisk
  hur man undviker tailgaters
  hur man kör i öknen regn