hur man startar en bilpool

hur man startar en bilpool

Bilpooler har definitivt massor av fördelar, men hur ska du gå om att starta en bilpool? Det finns några olika sätt att gå tillväga

Du behöver:. .
M. fl. i ditt område som vill bilpool
En pålitlig bil.


1.
Som gaspriserna har nått rekordnivåer under det senaste året bilpooler har haft en fin boost i intresse från en hel del människor. De ekonomiska fördelarna med att samla människor är inte så annorlunda än vad andra branscher använder för att effektivt hantera saker (dvs-fonder).
2.
Det första steget i starta en bilpool är nätverk. Oavsett var du arbetar och bor du måste nätverk i området och lära känna några av de människor runt omkring dig. Om du inte lära känna dessa människor, hur kan du starta en bilpool?
3.
Se den grupp av människor du få i ditt bilpool grupp är kompatibla. Självklart måste du vara geografiskt kompatibla, men också se till att ha någon form av känslomässig kompatibilitet eller dina resor kommer inte vara kul.
4.
Den stora frågan du måste bestämma som en grupp är om du helt enkelt kommer att turas om att köra till jobbet eller om du kommer att bryta upp det med miles per gallon och dela upp betalningen. I verkligheten miles per gallon formel är mer även om du har fordon som får olika gas körsträcka, men de flesta sätta sig på enklare version av just turtagning.
5.
Under det gångna året eller två har det skett en reell efterfrågan på bilpooler och det finns nu ett fåtal webbplatser som särskilt ägnas hjälper dig att hitta andra människor i ditt område som söker att få till en bilpool. Detta är ett bra sätt att hitta andra om du har problem med nätverk. Jag har listat en webbplats nedan i de resurser som bryter ner dessa platser.

tips och varningar


 • göra alla delaktiga i beslutsprocessen om vem som kommer att driva när.
 • Var inte rädd för att starta en konversation med någon omkring och fråga, det gör ont att aldrig be om samåkning.


 • Relaterade artiklar


  hur man undervisar vinterkörning
  hur man köper en bil (utan kredit)
  hur man kör säkert på vägen
  hur man byter kläder under körning
  hur man får rabatter på hyrbilar
  hur man maximerar bränsleeffektivitet under affärsresor
  hur man använder trafik skola ska ha "clean färdregistreringen
  hur man kör säkert i snön
  hur man får en äldre person att sluta köra
  Hur får man en hastighetsbegränsning förändrats på din gata