hur man kan sträcka en tank

hur man kan sträcka en tank

Lika hög som gaspriserna, det blir svårt för många människor att köra sina bilar, till och med gå fram och tillbaka till arbetet. Beroende på din bil får en tank inte pågå länge och det kan ta en stor bit av din lön för att fylla den upp på nytt. Här är några enkla tips på hur man gör det mesta möjliga av varje tank

Du behöver:.
Oil
. Oljefilter.
Luftfiltret.
Olja spillback.
Wrench.
Tire Pressure Gauge.


1.
Håll dig uppdaterad med underhåll. Ett av de viktigaste sätten att bidra till att bevara bensin du sätter i bilen är att se dig hålla jämna steg med service och underhåll. Följa en tidsplan och enligt tillverkarens rekommendationer för byte av olja och tune-ups. Om du vet hur du ändrar din egen olja och har en säker plats att dumpa den gamla oljan, kan detta du spara tid och pengar. Köpa olja och filter är i allmänhet billigare än att gå till en bensinstation. Det tar inte mycket mer än en skiftnyckel och en oljetråget, och kan göras ganska snabbt och enkelt.
2.
Byt luftfiltret. Regelbundet ändra bilens luftfilter kan också göra stor skillnad i gas bevarande. Ett smutsigt, igensatt filter sätter mer press på bilens motor eftersom det blir mindre luft, och i sin tur använder mer bensin. Byta luftfilter kan också enkelt göras på egen hand utan att gå till en bensinstation.
3.
Justera fläktremmen. En fläktremmen som är för snäv kan också påverka gasen din bil använder eftersom det gör att motorn arbetar hårdare. Du kan justera spänningen med en skiftnyckel och när motorn inte är igång, bör det ge lite slack vid tryck.
4.
Kontrollera tändstiften. Gamla tändstift kan också göra en skillnad i mängden gas bilen använder om de inte byts regelbundet. Var medveten dock att om du inte vet hur man ändrar tändstift, bör detta arbete lämnas till en fackman.
5.
Stäng av AC. Slänga upp luftkonditioneringen kan också använda en hel del gas. På dessa varma sommardagar, prova i stället för sprängning den på full effekt, rullar ner för fönstren.
6.
Överväga en mindre bil. Stora, tunga lastbilar och SUV använder ganska lite mer gas än en liten bil. Om det är ett alternativ för dig, att köpa en mindre, mer ekonomisk bil, särskilt om du måste göra en hel del körning. En mindre bil har en mindre tank och kostar inte så mycket för att fylla upp, men det kan också bli mycket bättre gas körsträcka än en stor bil.
7.
Planera dina bilutflykter i förväg. Om du planerar att åka på semester och du kör, försöka lämna tidigt på dagen när trafiken är inte tung. Planera din hållplatser runt topp, rusningstrafik gånger genom att stoppa en rast eller en måltid. Om du måste ofta stanna och gå i trafiken och i stan, kan du förvänta dig din gas nål för att gå ner mycket snabbare. Försök också att undvika inbromsning som helst det är möjligt, och när stannade vid ett trafikljus eller stoppskylt, ta av och accelerera långsamt. Att slå gasen och lyfter från ett stopp snabbt använder mer gas än nästan allt annat.
8.
Låt inte din bil på tomgång. Under vintern är det svårt att undvika att gå ut och värma upp bilen, men en bil som går på tomgång i mer än en minut börjar använda Facebook gas ganska snabbt. Om du måste värma upp bilen innan du kör det, försöker att inte låta den gå på tomgång i mer än ett par minuter. Dessutom, om du ger bort en resa och måste vänta för dem att köra ett ärende, förvandla din bil av och låt det inte stå på tomgång. Att stänga av och starta den använder senare mindre gas än att låta det vara sysslolösa.
9.
Kontrollera dina däck. Sist men inte minst, glöm inte att kolla däcken. När däcktrycket är lägre än den borde vara, kan det använda upp mer bensin och skapa risker för dig. Det är aldrig säkert att köra med däck som inte är i rätt inflationen, så kontrollera dem ofta för att kontrollera att de har rätt mängd tryck. Instruktionsboken eller en tekniker kan ge dig information om hur mycket tryck på däcken behöver.

Tips och varningar


 • Följ dessa tips och du kommer troligen se en förändring i hur ofta du behöver fylla upp din bensintank.
 • Låt en professionell byta tändstift för dig och försök inte göra det själv om du inte har den kunskap och erfarenhet.


 • Relaterade artiklar


  hur du skyddar ett fordon från gas tjuvar
  hur man förstår Chicagos förbud vinter parkering
  hur man kan utvidga en GMAC lastbil hyra
  Hur konvertera en faktor ränta till en räntesats
  hur man använder hand över hand metod att förvandla en bil
  Hur refinansiera en auto med dålig kreditvärdighet
  hur man sparar 25% på gas realistiskt
  Nevada auto återbördande lagar
  hur man bestämmer avskrivning av ett fordon
  hur man får en Oklahoma föraren tillstånd