hur man fickparkera

hur man fickparkera

Även om vissa drivrutiner frukta tanken på att behöva fickparkera sitt fordon, det är egentligen ganska enkel när du väl grunderna. Ovanpå detta, att kunna fickparkera kan vinna dig en plats precis framför affären entrén, i stället för att hoven det hela vägen från vischan på baksidan slutet av parkeringsplatsen. ! Definitivt värt en liten ansträngning från din sida

Du behöver:
en bil eller lastbil (valfritt)
. en tom parkeringsplats.
lite tålamod.


1.
första som du måste komma till rätta med är det faktum att inte alla fordon kommer att passa in varje öppen parkeringsplats längs trottoarkanten. Du är begränsad av ett par saker: 1) längden på ditt fordon, 2) längden av öppningen som erbjuds vid parkeringen, och 3) hur mycket extra längd är skyldig att göra svingen till platsen parkerad mellan de två bilar som redan finns där.
2.
Generellt sett bör du tillåta ungefär en fordonets bredd mer än din bil är lång för att avgöra om du får plats. Med andra ord är min Corolla cirka 14 1 /2 meter lång och 5 1 /2 meter bred, så jag ska leta efter en plats som är ungefär 20-21 meter lång tid att parkera min bil. Detta ger en mycket generös 2-3 meter mellan bilarna framför och bakom mig-tillräckligt för att gå igenom utan att behöva slå i sidled. Nu får jag ur bilen och piska ett måttband varje gång jag måste parkera min bil? Självklart inte! Detta är bara en riktlinje och som jag är säker på att du har observerat, en som sällan används i verkliga livet (men det är en bra stirrande punkt för nybörjare Parkers)
3.
Nu Vi har hittat en plats, måste du informera andra drivrutiner som du tänker att parkera. Var noga med att sätta på höger blinkers när du sakta ner, stanna bilen på parkeringsplatsen, men fortfarande i vägen. Din passagerarsidan bör vara omkring 12 "bort från förarens sida av parkerade bilar du sitter bredvid. För referens, så vi kallar bilen framför "A", och bilen i ryggen "B".
4.
Dra långsamt framåt, tills du är halvvägs bredvid bilen A. Bil A: s bakre stötfångaren bör vara mittlinje bilen (till höger vid framsätet nackstöd i de flesta fall).
5.
med foten på bromsen, sätt växeln i backen (R). Skär ratten åt höger så långt det går, se tillbaka och börja ta foten från bromsen, lätta bilen bakåt. När näsan på din bil är på den bakre stötfångaren av bil A, vrid ratten åt vänster tills hjulen är raka. Bakändan på bilen ska vara ungefär halvvägs in i parkeringen.
6.
Vrid ratten åt vänster samtidigt minska bakåt, så att nosen på bilen att svänga in bakom den bakre delen av bilen A. Klipp ratten hela vägen till vänster så att den bakre delen av bilen börjar närma sig näsan av bil B. Du bör nu vara nästan parallellt med trottoaren och mellan bilar A B.
7.
Även ut avståndet mellan din bil och fordon A B.
8.
Ta ett djupt andetag! Du gjorde det!

Tips och varningar


 • prova detta med en uppsättning av kottar, fördelade förutom att företräda bilar A och B, innan du provar det med verklig bilar
 • En tom shopping hel galleria parkering är en idealisk plats för detta, speciellt på en söndag eftermiddag
 • School parkeringsplatser är bra platser för (om din ort ger tillgång till tomten)
 • Kontrollera lokala lagar och förordningar innan denna övning med en olicensierad förare.


 • Relaterade artiklar


  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Iowa
  bilfinansiering förklaring
  hur man får handikappade registreringsskyltar
  hur man får ut av en bil lån om du inte har råd med betalningar
  bil finansiering med dålig kredit historia
  hur man leasa en personbil
  hur man kan sänka bilen betalning utan refinansiering
  hur man förhandla fram ett förtida uppsägning från en Auto Lease
  hur du lager din bil med poster för varje situation
  hur man skriver ett brev bil återbördande