hur vinterförbereder din bil

hur vinterförbereder din bil

Som den kalla årstiden närmar sig kan du börja tänka på ditt fordon. American Automobile Association rekommenderar en årlig vinter checkup för bilar. Objekt för att kontrollera omfatta kylarvätska, spolarvätska och nivåer olja (och kvalitet), batteri, tändning, termostat, torkare, lampor /risker, bromsar, avgassystem, defroster. Men det är inte allt du kan göra för att garantera en säker och väl driven vintern:
1.
Kontrollera alla vätskor, bromsar, belysning /faror och vindrutetorkare.
2.
Tänk siping. Helårsdäck är bra, men lamellerna kan vara bättre i isiga klimat. Lamellerna är små spår som spänner över större mönsterdjup element, så lamellerna sägs öka grepp på snö, is, lera och våta vägar.
3.
Studs eller alternativ stud. Vacklade reglar är utformade för att bära med däcket. De ger dragkraft på snö och is, men sliter på vägbanan och är endast tillåtna säsongsmässigt (utom i Wyoming). Stud alternativ dubbfritt däck med 3. 200 lameller. Den mjuka, gnuggade förening hjälper i vått väder, men är för mjukt för varmare förhållanden.
4.
Håll en nödsituation kit. I händelse av en aldrig väntat nödsituation, hålla i bakluckan: ficklampor med extra batterier, ett första hjälpen kit, fickkniv, filt, vantar /strumpor /yllemössa, sand eller kattsand för hjul dragkraft, liten spade, flaskvatten, booster kablar, konserverad frukt, nötter, och en icke-elektriska konservöppnare.


Relaterade artiklar


Hur hyr jag en BMW 525d touring?
hur man kan förebygga pilflykten i snö
hur man hittar en online-trafik skola
hur man ska utföra en vändning utan blinkers
hur man förhandlar ett lågt pris bil leasing
hur man hyra en Mercedes Sprinter
hur att spendera mindre på gas ...
hur man hanterar en 4-vägs stop
hur man beräknar bromssträckan
hur man bygger en virtuell bil