hur ska skyddas när följs

hur ska skyddas när följs

Med brottslighet på uppgång, är det viktigt att se till att du är så säkra som möjligt hela tiden, speciellt när du känner att du är förföljd. Här är några saker du kan göra för att garantera din säkerhet när du i denna situation

Hur skyddas när följs


1.
Undvik mörka gränder och övergivna vägar och inte reser ensamma. Håll dig inom en grupp så mycket som möjligt.
2.
Gå på magkänslan. Om du känner för något är fel, är det förmodligen. Följ dina instinkter.
3.
Skapa en säkerhetsplan i fall du följs. Att bli nervös hjälper inte. Försök att prata högt för dig själv när du planerar ditt nästa steg medan följs. Koncentrera sig på ljudet av din röst kommer att hålla dig från racing och ger dig möjlighet att bättre tänka igenom situationen.
4.
Ring 911 eller polisen. Om du inte har en mobiltelefon, använder en telefonautomat i ett väl upplyst område med så många människor runt om som möjligt. Även om du är utanför minuter eller din mobiltelefon har kopplats bort, kan du ändå ringa 911.
5.
Vet var att gå till hjälp när följs, såsom familj och vänner . Upptaget bekvämt butiker är en annan plats du kan gå. Var inte blyg, skära inför folk i linje och förklara din situation på ett tydligt och koncist sätt att expediten. Dra till en snabbmatsrestaurang och låtsas att beställa är ett bra sätt att förlora den person som följer dig. Förklara situationen för den som tar order. Om det behövs, be dem att ringa polisen och ge en eskort. Polisstationer, sjukhus och brandstationer är bra ställen att gå också.
6.
Skapa lösenord eller specifika fraser för familj och vänner för att låta dem veta att du är i trubbel. Har en "negativ" lösenord för när något är fel och en "positiv" lösenord när saker är bra. Se till att dessa ord är mycket olika varandra.

Tips och varningar


 • Yell "eld!" För att påkalla uppmärksamhet, eller något chockerande som "naken kvinna" för att locka andra att titta i din riktning. Screaming "hjälp" eller "våldtäkt" är mindre sannolikt att få folk att uppmärksamma. Många människor inte vill engagera sig och gå åt andra hållet
 • Om du angrips, känner mig inte skyldig om vad som hände dig. Det är inte ditt fel. Du gjorde det bästa du kan och bör vara både stolt över dig själv och tacksam för att överleva.
 • inte konfrontera personen efter dig.
 • Låt inte den person som följer blir medvetna att du vet att du är förföljd.
 • Låt inte den person som följer dig kommer du in i deras bil eller flytta dig till en annan plats. Stanna där du är och slåss det bästa du kan.
 • Kör inte bil som hertigen Boys att komma undan. Kör så normalt som möjligt, försöker hålla dig på avstånd från den person som följer dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan minska punkter på körkort
  hur man kan undvika en trafikstockning
  hur man får på M11
  hur du delar vägen med företagets utrustning
  bil återbördande tips & tricks
  hur du har bra bilpool etikett
  hur man hittar nyheter om motorväg nedläggningar
  hur man laddar ett flak släpvagn
  hur man följa en bil
  hur de kan förmedla en bil på en motorväg