hur man mäter bilens gasförbrukning och tomgång

hur man mäter bilens gasförbrukning och tomgång

Någonsin undrar om hävdar att bilen brinner en liter gas varje kvart du sitta tomgång? Jag fick reda på det är mindre än 1 /5 av den för min bil

Du behöver:.
Stoppur
10 minuter.
$.
30 värt av gas.


1.
Först måste du återställa din trippmätare och din resa mpg mätare på din bil. På min bil, tryck jag att knappen på mätaren panelen flera gånger tills jag ser trippmätare (den som läser 762. 3mi, eller något annat slumpmässigt belopp), tryck sedan och håll inne samma knapp tills den blir tom eller går till 0. 0mi. Då jag tryckte samma knapp några gånger tills jag ser den genomsnittliga mpg behandlingen (min läs 25,9). Tryck och håll in knappen tills att blir tom (de flesta kommer inte att gå till 0,0). Tryck nu på knappen några gånger för att komma tillbaka till trippmätare, läsning 0,0. Ni är alla återställt och redo att börja
2.
Drive 1 mile.
Ju närmare du är en mycket exakt avstånd, desto bättre. Vad jag gjorde var köra runt mitt block två gånger tills trippmätaren läsa 0,9 och sedan smugit sig fram, redo att hoppa på bromsen så fort den rullade över till 1. 0mi. Jag förklarar senare varför detta är viktigt. Du kanske vill planera din rutt så att du inte hamnar stannade framför grannens uppfart, eftersom du kommer att tomgång här ett par minuter, och du behöver antagligen inte Mrs Witherspoon ringa polisen eftersom vissa stalker är hölje hennes hus och se hon har ingen undkomma genom att parkera sin i. Nej detta inte hända mig, men det kunde ha om jag inte hade dragit in i den lokala kyrkans parkeringsplats att rida ut min sista några hundra meter. Obs: du kan stanna vid någon exakt avstånd som 1. 6, men 1,0 är särskilt praktiskt eftersom det gör matten så mycket lättare.
3.
Flytta inte bilen.
Du kan lägga den i parken, eller om du vill mäta förbrukningen med bilen i enheten och foten på bromsen, som de flesta av oss tomgång när vi sitter vid rött ljus, låt det i enheten. Nu vill du att byta in-dash display att läsa mpgs (inte momentana mpgs Om din bil har det, men den du återställt i steg 1). trycker på den knappen tills du ser behandlingen. beroende på hur långsam du körde din första mil, eller hur många gånger du lämnade acceleration medar på gatan kan du se några överraskande låga siffror, men oroa dig inte om värdet. Du är bara intresserad av hur snabbt det sjunker när du sitter här tomgång.
4.
Mät.
Med stoppuret i hand, konstatera att numret på din mpg mätare sjunker: 22,7, . . . 22,6, . . . 22,5, . . . Nästa gång den förändras, starta stoppuret och sedan skriva ned vad det ändrades till när du valde att starta tidtagaruret (22,4 för mig). Allt du behöver göra är att sitta och vänta med foten på bromsen i några minuter. Ju längre du sitter, desto mer exakt din mätning blir, men bara upp till en punkt. Efter 3 till 5 minuter, du har all noggrannhet du kommer att få. Nu har du bara att stoppa stoppuret vid nästa nya numret som visas på din mpg mätaren. Till exempel, 13,7, . . . 13,6, . . . då stannar precis som den träffar 13,5.
5.
Beräkna.
Egentligen skriv ner mpg nummer du stannade stoppuret på, spela in stoppuret förfluten tid, och kör hem att göra beräkningen där. Kom ihåg Mrs Witherspoon har fått 911 på kortnummer och du bränner gas
här beräkningen går.
När jag började klockan jag läste 22. 4mpg. Detta innebär att jag hade bränt 1. 0mi/22. 4mpg=0,0446 liter få till det ögonblicket.
När jag stoppade klockan hade jag bränt 1. 0mi/13. 5mpg=0,0741 liter. Mitt stoppur läsa 9 minuter och 42 sekunder. (Jag listade ut senare att det var overkill. Du kan göra en mycket noggrann mätning på bara 3 minuter) Det är 9 + 42/60 9. 70minutes =. Så gasen jag brände i 9,70 minuter är 0,0741 till 0,0446=0,0294 liter. Det är 0. 0294g/9. 70min=0. 00303g/min. Konvertera att till oavsett enheter du vill: på $ 4/gal, det är 1. 2cents/minute, $ . 76/hour, eller 3,5 pounds CO2 per timme.
6.
Steg 6 är att inte använda denna nya kunskap för att motivera att lämna din bil på tomgång. Till exempel, varje dag jag spenderar i genomsnitt 2,5 minuter joggning ner uppmätta på rampen mot motorvägen på väg till jobbet. Nu när jag har börjat stänga av min motor jag spara 0. 0030g/min * 2. 5min/trip * 240trips/yr=1,8 liter /år, och jag behöver inte göra någonting annorlunda. (FYI, för att komma till pounds av CO2, antar att cirka 5,2 lbs av de u00A3 6,1 i varje liter gas Carbon. Varje atom av kol, som väger 12 amus, kombinerar med 2 atomer syre, väger 16amus varje, så varje liter gas blir till u00A3 5,2 * (12amu 16 AMU 16 amu) /12amu=19 u00A3 av CO2. Så det är u00A3 19 CO2/gallon) Om du stänger av motorn när du är stoppade i 6 sekunder eller mer, kan du förmodligen fyrdubbla min magra insats och rädda världen 138 pounds av CO2 och spara dig $ 30 varje år. Den verkliga besparingarna skulle kunna vara mycket mer om vi alla gör detta. Ekonomer uppskattar att för varje 1% ökning i efterfrågan, ser vi så mycket som 5% ökning av gaspriset, och som fungerar i omvänd också. Om vi alla minskat vår förbrukning 7. 6gal/year (ca 1% minskning), och alla användare av oljeprodukter genomfört liknande enkla 1% konserveringsmetoder, vi kunde få gaspriserna med 5%, vilket skulle spara flesta förare en annan $ 150 varje år !


Relaterade artiklar


Hur får man en dubbel påskrift på ett CDL
hur man kör en fyrhjulsdrift i snö
hur de kan förmedla tid då fast i trafiken
hur man kör en cross-country road trip säkert
hur man förhandlar vid slutet av en automatisk hyresperioden
hur man kör en bil med Aspergers syndrom
hur man ansöker om EZ passera i Maine
hur man kör som en idiot
hur man får dåliga lån kredit auto utan pengar ner
hur man gör bil betalning online