hur man kör i snö

hur man kör i snö

Att köra i snö är mycket svårare för den som inte har vuxit upp i kallare klimat. Men det är en färdighet som kan läras om du använder sunt förnuft och försiktighet. Det är också nyckeln till att få förnödenheter till hands och inte panik i händelse av en spin-out

Du behöver:. .
Kedjor eller vinterdäck
Ficklampa.
Batterier.
Varm filt.
Vatten.
Mobiltelefon.
CB-radio (tillval).
Första hjälpen-kit.
Skruvmejsel, tång och skiftnyckel i ett verktyg.


1.
Sätta kedjor i bagageluckan om du tänker köra upp i bergen eller om det krävs enligt lag i ditt ( Kolla med din lokala avdelning av motorfordon). Du kanske föredrar vinterdäck men om du kommer ofta att köra i snön. Men är den mest viktig del av snö körning så att du har en bra vanliga däck till att börja med. Du ska kunna sätta en fjärdedel mellan spåren av dina steg och bara se hälften. Du behöver bra grepp från dina däck innan du ens ger dig ut på vägen. Det bästa är att köpa nya däck i början av varje vinter om du bor i de norra delarna av landet eller i bergen. Om du inte har råd att göra det, har dina däck kontrollerats i oktober, innan de riktigt dåliga vädret kommer.
2.
Sänk hastigheten vid första tecken på snö. Även regniga dagar menar drivrutiner ska sänka hastigheten med ca 10 mph, när snön faller hårt-till exempel 1 tum per timme-eller när det annars kan beskrivas som "packas" Du måste skära hastighet i hälften. I många delar av USA, kommer du att se våghalsiga springer förbi dig. Inte kopiera dem. De är på väg till besvär, och om de har tur, kommer en motorväg patrullerande polis stoppa dem innan ett träd gör det för dem.
3.
Vänd din halvljus på direkt.
4.
Behåll lugnet i händelse av en spin-out. Inte styra hjulet förutom att hålla hjulet rakt. Du vill underlätta ditt foten från gaspedalen omedelbart. Försök inte styra tills hjulen greppet vägen på nytt. Men om du inte har lyxen av sekunder (helst) det tar för hjulen att greppa vägen, styra försiktigt i den riktning du vill gå med foten från pedalen.
5.
hålla sig varm. Kontrollera att du har filtar i bilen. Din värmare kan gå sönder, eller olycksfall på väg kan skapa långa köer. Förutom en filt, se till att du paketerade i lämpliga vinterkläder. Kör inte ut ur huset i shorts och flip flops när det snöar ute!

Tips och varningar


 • använda bommar låg när du kör i snö eller is.
 • Monitor dina däck "trycket, speciellt innan vintern sparkar i. Om du tvivlar på rätt mängd luft, kommer din lokala bensinstation skötare hjälper dig gärna.
 • Se alltid till din försäkring informationen är up-to-date. Detta gäller för alla typer av körning, året runt, men oddsen för att vara i en olycka är större i dåligt väder.
 • Om du börjar att snurra ut, ryck inte hjulet snabbt i ett försök att styra.
 • Aldrig någonsin panik. Lugn är nyckeln i vinterkörning.
 • Don't baklucka.


 • Relaterade artiklar


  bil leasing fakta
  hur man kan utvidga en Auto Lease
  hur komma förbi rädslan att köra efter en olycka
  vad som krävs av ett uttalande för ett Auto Lease lån?
  Hur man överlever en kollision bil
  hur man hittar bilen betyg säkerhetsbälten
  hur man kan räkna lånets värde på ett fordon
  bil leasing kontra köp
  hur man berättar familjen om ett villkorligt körkort
  hur man beräknar en bil betalning med extra inbetalningar