hur man kan spara gas genom att ändra dina körvanor

hur man kan spara gas genom att ändra dina körvanor

Du kanske inte kan ändra bil eller lastbil som du kör som en kortsiktig lösning på skyhöga gaspriserna, men du kan ändra några av dina körvanor att förverkliga ett betydande besparingar

Du behöver:.
Bil eller Truck.
Positiv attityd.
Tävlingsanda.


1.
Kör som du kör på en glatt yta med kala däck och dåliga bromsar. Detta kommer att leda till att du medvetet att accelerera långsamt och att uppmärksamma vad som händer längre fram i dig, så att du kan sakta gradvis när man närmar sig rödljus, skyltar stoppa och bromsa eller stillastående trafik. Bli medvetet medveten om att snabb acceleration och måttligt häftiga inbromsningar både slösa bort en massa gas.
2.
Kör som du är rädd att få slut på gas. Detta kommer att hålla dig uppmärksam på att spara gas i första hand. Om du är på en välbekant väg och stannade på det du vet kommer att bli en lång ljus, kommer du förmodligen ännu Stäng av motorn i ett par minuter.
3.
Bo i det högra körfältet. Många kör konkurrenskraftigt som de spelar ett videospel. Din nya konkurrenskraftiga mål är att slå din bästa all-time poäng på gas körsträcka, och att slå alla andra förare på denna i processen. Förutom det, vill du inte bli ett offer för Road Rage när alla andra vänstra körfältet gas Hogs bli avundsjuk på ditt nya beteende!
4.
Uppför dig som du är ett öre -klämmande snåljåp. Föra register över all gas inköp miles körs mellan fylla ups, och beräknas miles per gallon (mpg). Om du nu få 19 mpg och kostar gas $ 3,80 per gallon, spenderar du 20 cent per kilometer. Om du använde för att bara få 16,5 mpg, var du spendera 23 cent per mile. Om du kör 12. 000 miles per år, som skulle förbättra mpg netto dig $ 360. Minska din körning till 10. 000 miles per år, och du kommer att spara ytterligare $ 2400.
5.
Planera i förväg. Försök att lämna tidigare att arbeta både för att undvika högtrafik långsam nedgångar och behovet av att köra i en kapplöpning att slå klockan. Multi-task dina ärenden att undvika extra körning. Samordna dina inköpsresor med din partner. Promenad till närliggande butiker eller restauranger så är möjligt. Park halvvägs mellan dina två favorit butiker och gå till dem båda. Om du behöver få ut ur huset, ta en trevlig promenad.
6.
Skriv ner och skicka dina mål, och följa dina framsteg. Var medveten om att bryta gamla vanor och starta nya kräver en omskolning period på ungefär två veckor. Efter det kommer din nya körvanor känns mer naturliga och lättare att uppnå.

Tips och varningar


 • På längre sikt under körning har också en positiv säkerhetsfaktor.
 • vara fokuserad och stänga av mobiltelefonen
 • Belöna dig själv med en del av din gas besparingar
 • förarsäkerhet din högsta prioritet. . du kan inte ålägga din nya vanor på andra förare.
 • Du kan inte tvinga dina nya vanor på din kompis!


 • Relaterade artiklar


  att spänna säkerhetsbältet
  hur sluta vara omedvetna under körning
  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Wyoming
  hur du har bra bilpool etikett
  hur man ska utöva säker körning färdigheter
  Du kan ha mer än ett lån bil titel?
  hur man kan undvika kollisioner vid körning
  hur man avslutar en sjunkande bil
  hur man handskas med en mindre bilolycka
  hur du använder din fot för att få bättre körsträcka än farthållare