hur man egentligen köra på en motorväg

hur man egentligen köra på en motorväg

Du har säkert hört många gånger att du ska köra något snabbare än hastighetsbegränsningen, stort utrymme mellan din bil och bilen framför dig, och alltid köra i höger körfält. De människor som säger sådana saker har uppenbarligen aldrig kört på landsvägarna innan. Så här fungerar det i verkliga verkliga trafikförhållanden
1.
Varje väg har en naturlig hastighet som bilar naturligtvis vill köra. Denna hastighet har sällan något samband med skyltad hastighet, och ofta är högre. De andra bilarna på vägen kommer att ha en förutsägbar varvtalsområde, med ca 10mph skillnaden mellan de långsammaste och snabbaste. Du ska köra inom detta hastighetsintervall om du vill undvika att bli en väg fara för alla andra.

Om du är orolig för polisen, bara extra uppmärksam på hur snabbt alla andra kör. Om alla andra bilar på vägarna har plötsligt, oförklarligt avtog innebär det att det är en polisbil framför oss. Sakta ner tillsammans med alla andra att undvika att bli ett mål.
2.
officiella tumregel är att ha fyra sekunder mellan dig och bilen framför dig. Det är, bör det finnas en fyra andra gap mellan den tidpunkt då bilen framför passerar ett stillastående objekt (vägskylt, bro, etc), och den tidpunkt då du passerar den.

På de flesta verkliga vägar, men betyder det att du kör för långsamt, och är en öppen inbjudan till alla andra på väg att skära av dig. Varför? En fyra andra luckan är mycket stor, vilket betyder att alla kommer att skära framför dig. Om du försöker att upprätthålla en fyra andra luckan efter att någon har skurit i, då måste man sakta ner. Snart du flyttar mycket långsammare än alla andra -. Vilket gör dig till en väg fara via i vägen av naturliga trafikflödet

inte bryr försöker upprätthålla en officiellt korrekt gap. Ge dig själv utrymme om du behöver bromsar plötsligt, men i övrigt försöka behålla samma stötfångaren avstånd från andra bilar runt omkring dig. Om du ägna stor uppmärksamhet åt att bromsljusen på bilarna framför dig i din egen fil, och titta på bilarna i köer på vardera sida, kommer du att ha gott om varning innan någon gör något oväntat. Bilar har kroppsspråk, även när de inte använder sina blinkers. Läsa språk bil kropp är ett learnable färdighet.
3.
Några definitioner innan vi fortsätter. Om jag säger "cruising lane" nedan, kanske du har hört det som "långsamma filen" eller "körfältet. " Dessutom, när jag talar om antal körfält, vad jag menar är det antal som går i samma riktning. En tvåfilig är två körfält går en väg och två körfält går åt andra-brukar kallas för en fyrfilig motorväg. Men när du faktiskt kör på det, behöver du inte bryr dig om de andra banor -. . Det enda som räknas är de som går din väg
4
Om motorvägen har mer än två körfält är längst till höger körfält aldrig cruising körfält. Om det är en tre körfält eller fem motorväg, vill du slow-kryssning i mitten. På en fyrfilig motorväg det är andra från höger. På en sex körfält eller högre, tredje från höger. Det är där du vill köra om du är på den långsamma slutet av varvtalsområdet, och du inte vill passera någon, någonsin.
5.
låt mig nu expandera på ovanstående.

Det finns fyra grundläggande typer av filer på en viss väg. Det finns alltid en för in-och utgångar. En för långsam förare. En för snabb drivrutiner. En för snabb passerar. På landsvägar med mindre än fyra körfält, kommer några köer mer än en typ. På landsvägar med mer än fyra körfält kommer det att finnas flera filer för samma grundläggande syfte.
6.
Högra körfältet har flera syften. Det är för folk som kommer in på motorvägen och samgående i, förbereder sig för att avsluta motorvägen, kör betydligt långsammare än alla andra (hastighetsgräns förare tenderar att vara här), eller köra betydligt snabbare än alla andra eftersom de är de utfört en komplex rättighet som passerar manöver eftersom någon i längst till vänster körfält är långsam och omedvetna.

Entréer och utgångar är det viktigaste, dock. På alla motorväg med tre eller flera körfält, vill du reservera den högra körfältet för detta ändamål. På en tvåfilig kommer uppmärksam förare gå över till vänster körfält när de närmar ingång ramper om de ser en bil kommer in på en motorväg med fem eller fler kan de två längst till höger båda in-och utgång körfält.

7.
Som en allmän tumregel, sker långsam körning i höger körfält, sker snabbare körning i vänster körfält. Det genomsnittliga marschfart går upp när du flyttar till vänster. När trafiken är intensiv, kommer detta att omfatta längst till vänster körfält-som annars främst för passerande. På de flesta motorvägar med fyra eller fler filer, är stora lastbilar inte tillåtna i det vänstra körfältet alls.
8.
Sedan finns det enstaka vänster utgångar och ingångar. Och bergen med branta lutningar och skenande ramper lastbil-vilket kan vara vänster eller höger. Om du är osäker om var du ska köra, försök att stanna i mitten.


Relaterade artiklar


hur man hittar en billig trafik skola
fordon titel lån lagar i Texas
hur du skyddar dig på en off-road trail
hur man kör i Los Angeles
Hur man kan driva startar en manuell
hur du byta din bil hyra snabbt
hur man undviker trafik biljetter
hur man kan övervinna en rädsla för att köra
hur man använder salt för att smälta is
hur man talar dig ur en fortkörning biljett