hur du delar vägen med jordbruksmaskiner

hur du delar vägen med jordbruksmaskiner

På landsbygden är det många bilister tvingas dela vägbanan med jordbruksmaskiner. Oavsett om det är såningsperiod skörd eller bara tid att kolla på fälten, kan jordbruksmaskiner på vägbanan vara ett bekymmer för bilister. Dela vägbanan med traktorer, skördetröskor och andra jordbruksmaskiner ska vara en säker upplevelse med gemensamma artighet
1.
Watch för jordbruksmaskiner vid körning på landsbygden. Titta på de områden som du kör. Om du ser bönder arbetar på fälten, kommer jordbruksmaskiner sannolikt på vägbanan reser till och från andra områden. Notera om det är vår plantering eller faller skördesäsong, som jordbruksmaskiner trafiken kommer att öka.
2.
Håll ett säkert avstånd. När följande bakom jordbruksmaskiner på vägen, det finns tillräckligt utrymme mellan din bil och jordbruksmaskiner hela tiden. Om du planerar passerar lantbruksmaskiner, hålla ett säkert avstånd i väntan på att passera. Inte baklucka på lantbruksmaskiner, eller rida i den döda vinkeln.
3.
Tillräckligt med plats att passera. Många bitar av lantbruksmaskiner är bredare än en vanlig bil på vägen. Se till att du är i en förbipasserande zon och har en axel att delvis köra på om lantbruksmaskiner är bredare än ett körfält. Vissa delar av jordbruksutrustning ha delar som sträcker sig utanför kroppen på traktorn. Samtidigt som passerar, titta extra breda tillbehör på traktorn.
4.
Leta efter svängande trafik. Eftersom jordbruksmaskiner är inte alltid att vrida på en annan väg, titta på blinkande blinkers eller handsignaler. De flesta jordbruksmaskiner in fält från särskilda kopplingspunkter som ser ut som en liten smuts uppfart.
5.
Se upp för länge jordbruksmaskiner. Under skördesäsongen får en traktor vara att dra lagringsbehållare för att samla in skörden. Lång bogsera armar ansluta maskinen och kan visas som en säker öppning på vägbanan på avstånd. Undvik passerar jordbruksmaskiner som bogsering extra utrustning.
6.
Var vaksam vid körning på landsbygden. När cresting en kulle, skanna området för jordbruksmaskiner in i vägbanan, eller köra sakta på axeln eller väg själv. Sakta ner om din syn avståndet är nedsatt. Titta efter orange triangel symbolen för "långsam". Dessa bör finnas på alla långsamma jordbruksmaskiner och ger en färgstark avancerad varning till bilister.

Tips och varningar


 • Många bitar av lantbruksmaskiner har strålkastare så att de kan arbeta in på natten. Var extra försiktig vid körning i skymning eller på kvällen på landsbygden. Jordbruksmaskiner kan gå in och ur vägbanan oväntat efter mörkrets inbrott.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan utvidga en Auto Lease
  hur man fickparkera
  hur man kan beräkna ett billån i Excel
  hur man förflyttar sig stadens gator med höga snövallar
  hur man kör på en brant backe
  hur man gör en sats vinter säkerheten för bilar
  hur man vet vad man ska göra efter en bilolycka
  hur man lär en tonåring att köra
  bil reporäntan information
  hur man återta kontrollen över en sladd bil