hur man kan bli av chock efter en bilolycka

hur man kan bli av chock efter en bilolycka

Efter en bilolycka kan du känna dig väldigt skakas om. Det spelar ingen roll om du är oskadd-du kan fortfarande känna sig konstig och kommer att vara i en viss grad av känslomässig chock. Detta händer eftersom din kropp reagerar på traumatiska upplevelser genom att släppa en flod av adrenalin och kortisol. Musklerna är på hög alert, redo att kämpa eller fly den upplevda faran. Ditt blodtryck svingar och hjärtfrekvens accelererar. Dessa svar för skrämmande situationer, medan positiva när vi står inför verkliga hot, kan lämna kvardröjande negativa biverkningar. Skakningar, mag upprörd, mental dimma och träningsvärk är bland de många symtom du kan uppleva även efter mindre bilolyckor. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att bli av med dessa och andra symtom av chock snabbare efter en bilolycka eller annan traumatisk händelse
1.
Andas normalt. Du bör försöka att bromsa din andning om du andas snabbt. Om du hyperventilerar, kan du svimmar. Om du känner dig svimfärdig, sitta och luta huvudet ner mellan benen.
2.
Drick vatten. Kvardröjande stresshormoner är mycket hårt på kroppen. Du måste adekvat vätskeintag för att hjälpa spola överskjutande toxiner från ditt system.
3.
Praktiserar yoga eller, om du inte vet yoga, göra enkla sträckor. Rörelsen hjälper slappna av dina muskler, som hjälper dig att slappna (och kan hjälpa till att förebygga muskel ömhet).
4.
Ta en kalcium och magnesium tillägg. Kalcium och magnesium, tillsammans med det rekommenderade dagliga intaget, hjälper säkert slappna av muskler och lugna sinnet.
5.
Ta ett varmt, doftande bad. Värmen och den goda doften hjälper dig att slappna av.
6.
Prata med en god vän om vad som hände. Bara talar om en bilolycka och hur du känner för det kan verkligen snabba upp din känslomässiga återhämtning.
7.
Försök att få extra vila den kvällen. Ju bättre du kan sova, desto snabbare kommer du att återhämta sig från chocken.
8.
Ät en balanserad lätt måltid några timmar efter kraschen. Matsmältningssystemet ska kunna hantera livsmedel då och du bör äta en blandning av kolhydrater och protein för att få ditt blodsocker tillbaka till det normala. En banan, några yoghurt och en bit bröd är idealiska.

Tips och varningar


 • Om du är fysiskt oskadd, kan lätt aerob träning hjälper också bli av med chock efter en bilolycka-några minuter på en stillastående cykel kan hjälpa bränna bort överflödigt adrenalin.
 • Om chock är svår, bör du söka läkarvård
 • Om dina symtom inte bara är orsakade av känslomässig chock men orsakas av stötar -. Som kommer att innehålla en droppe i blod tryck, klibbig hud och en snabb hjärtrytm-Du måste kontakta läkare
 • grund av hur kroppens stresshormoner kan maskera smärta, du kanske inte känner skador förrän nästa dag. . Om du inte var delaktiga endast i en mycket liten, låg hastighet kraschar, är det en bra idé att få checkat ut av läkarkåren snabbt.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder overdrive-knappen på en Toyota
  hur man kan beräkna ett billån i Excel
  rensar vägen för utryckningsfordon
  hur man kör som Danica Patrick
  hur man beräknar besparingar genom överutbetala bil lån
  hur man undviker att somna vid ratten i en bil, när din kämpar för att hålla sig vaken.
  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Kalifornien
  hur säkert navigera vägkorsningar
  billeasing hemligheter
  hur man kör på kuperade vägar