hur du skyddar dig på en off road trip

hur du skyddar dig på en off road trip

Köra av vägen är ett roligt var att se tillbaka landet. Men är kan vara en farlig hobby om försiktighetsåtgärder inte vidtas

Du behöver:.
Jeep eller annan rätt utrustad off road fordon
. Återvinning redskap.
Brandsläckare.
Reservdelar.
Verktyg.
Ett klart huvud.


1.
Alltid vara medveten om omgivningen. Off Road resor innebär ofta reser upp eller ner branta sluttningar. Terrängfordon är tunga nog att tillfoga dödliga skador bör du vara instängda under på eller mellan fordon och ett träd eller sten. Stå aldrig under ett fordon som försöker en manöver på en brant sluttning.
2.
Ofta flyttar ett fast Jeep förutsätter användning av en vinsch. Stål vinsch kablar kan lagra dödlig mängder potentiell energi när den sträcks. Stå aldrig bredvid ett fordon som vinschas om du inte måste vara där. Täck alltid vinschen linje med en filt eller jacka för att dämpa den linje i fallet raster. Använd syntetisk vinsch linje om möjligt att göra vinschning ännu säkrare.
3.
Var beredd på förändringar i vädret. Ofta off roading sker i avlägsna områden och i bergen. Vädret kan vara varmt och soligt i lägret och slå kallt och regnigt på berget. Bär alltid extra kläder och regnkläder för att vara beredd vid svåra förändringar i vädret.
4.
Alltid en brandsläckare och vet hur man använder den. Hot avgassystem kan antända torra löv i skogen. Även om ett fordon flops eller välter brandfarliga vätskor kan läcka på varma motordelar och starta en brand. Vet hur man använder naturliga brandsläckningsmedel som sand och vatten pöl i händelse en brandsläckare är inte tillgänglig eller inte tillräckligt.
5.
Undvik samspel med naturen. Skogen är naturligt hem för ormar, spindlar, björnar, vildsvin och många andra djur. Kom ihåg att du invaderar deras territorium och de kan känna behovet av att kämpa för att försvara den. Ge dem gott om utrymme för att undvika dig.
6.
När så är möjligt reser i grupp. Under extrema förhållanden av vägen, är sannolikheten för att bryta en del och orsakar ett fordon skall kunna oanvändbar mycket hög. transporterar reservdelar och med biståndet är avgörande för överlevnad. Även i den ännu mer sannolikt om ett fordon floppa över eller fastna med ett annat fordon längs dra fast fordonet till säkerhet är mycket viktig.
7.
Carry bra utrustning för återvinning. Ett bra urval av band, linor, kablar, komma och uttag skall vara med varje grupp. Varje återvinning är unik och kräver olika rigg för att underlätta en återhämtning. Var beredd med en rad olika redskap.
8.
Alltid ett klart huvud när den är avstängd transportkörning. Låt adrenalin vara din enda sinnesförändrande drog. Spara alkohol för lägret efter en kul dag av äventyr.

Undvik att låta ditt ego störa gott omdöme också. Det är OK att ta bypass om din bil inte har möjlighet att köra ett hinder. Vill inte förstöra en kul dag genom att trycka alltför hårt.


Relaterade artiklar


hur man kör med knäna
hur man kan förbättra gas körsträcka
hur man kör baklänges
hur de kan förmedla tid medan det i trafiken
hur de kan förmedla en bil på en motorväg
hur du beställer OnStar
hjälp med en dålig bil leasing
hur man uppskjuta ett billån
hur man leasa en bärgningsbil
hur att förstå din kredit rapport