rensar vägen för utryckningsfordon

rensar vägen för utryckningsfordon

Det finns ett par av utryckningsfordon som bilister bör alltid vara på alerten. En polisbil och en ambulans är de mest kända, men det finns sabotörer och räddningsfordon som också stöd i nödsituationer, t. ex. den person vars bil gick sönder på vägen och har du fastnat i trafiken. Dessa hjältar behöver för att kunna manövrera sig fram genom trafiken så problemet kan elimineras och du kan vara på väg. För de nya förare som hoppat över detta avsnitt i drivrutinerna handbok, här är hur du ska rensa vägen för ett utryckningsfordon att passera.

Du behöver:
Uppmärksamhet


1
Försök inte ut köra fordonet. . .

första slutar med att försöka reda köra utryckningsfordon. Så fort du se ljusen eller höra sirenen, är ditt jobb att omedelbart rensa vägen och lagstiftarna inte menar med ut att köra ambulans, polis bil eller något annat.
2.
Flytta till höger.

Sakta ner och omedelbart flytta till höger och stanna fordonet. Förarna handboken anges att bilister med ett utryckningsfordon närmar sig dem från någon riktning ska manövrera bilen till höger och stoppa fordonet, om möjligt.
3.
korsningar.

Om du är i en korsning och du märker det utryckningsfordon närmar sig, rensa vägen omedelbart och samtidigt tänka på att fordonet kan att vända på den kryss-så inte blockera det. Ambulansförare (eller Ambulanspersonalen), och poliser är utbildade för att manövrera sina fordon runt stoppas eller trafikstockningar så oroa dig inte om dem träffa dig. Bara flytta till höger och stå stilla.
4.
Ska jag sluta om utryckningsfordon närmar sig mig på ett delat väg?

Nej, du gör inte behöver stoppas om utryckningsfordon närmar sig dig på ett delat väg.
5.
Utryckningsfordon på flerfiliga vägar.

Bilister måste ge rätt-of-way och omedelbart köra fordonet till en position så nära som möjligt och parallellt med höger bromsa eller skuldran på vägbanan utan att blockera korsningar. Om en trafikpolis är på scenen, stanna och förbli där du är tills godkända utryckningsfordon har passerats och trafikpolis ge dig tillstånd att fortsätta.
6.
Ska jag passerar om det brinner?

Nej, inte om inte trafiken officer eller nödsituation responder säga er att göra det. Du bör inte köra över brandbilen är vattenslang.

Tips och varningar


 • Bilister ska inte följa en auktoriserad utryckningsfordon att svara på ett larm närmare än 500 fötter.
 • Föraren skall inte parkera sin bil inom 300 meter av fordon brandkåren som har stannat vid en nödsituation scen.
 • Du kan böter och fängelse för ett konsekvent brott .
 • Lagar kan skilja sig i ditt tillstånd så kontrollera dina lokala brandmän hemsida för att lära sig vad som krävs av dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Oregon
  hur man styr en semi truck i en nödsituation
  hur man får en Ohio körkort som en ny hemvist
  hur man kör på sand
  typer av auto leasing
  hur man fly från en sjunkande bil
  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Kansas
  hur man säkert göra en vänstersväng
  hur man håller en ren vindruta
  hur man kör mer bränsle effektivt och få bättre gas körsträcka