hur man kör säkert på bergsvägar

hur man kör säkert på bergsvägar

Människor som lever i bergiga eller kuperade platser är förmodligen expert förare nu. Men för människor som bor i lägenhet territorium, ska du veta att det finns en stor skillnad i körteknik och medvetenhet. Här är vad du behöver veta

Du behöver:. .
Bil
Tålamod.


1.
Använd sunt förnuft.

Nu menar jag inte för att det ska låta nedlåtande. Du kommer bli förvånad över hur folk kör, eftersom de ser sig själva som oövervinnerlig. Så jag säger att du inte är olycksfall-bevis och du måste köra med lite sunt förnuft. Först och främst se till att din bil är i bra skick körning. Viktigast kontrollera dina bromsar och din bromsvätska. Kontrollera dina transmission, däck och luftkonditionering. Enligt flera experter körning, dessa delar få extra stress när de reser i bergsområden eller på kuperade vägar.
2.
Veta hur man går ner en brant backe.

Körning experter säger att det är viktigt att låta motorn göra några av de sakta ner när nerför en backe eller berg. Experter föreslår att du växla till en lägre växel för att hålla dina bromsar från att bli för varm och brinner upp.
3.
Glöm "övergång till neutral" eller "stäng av motorn" myt.

övergå till neutral eller stänga av motorn är farligt eftersom Nu är du tvingar bromsarna att göra allt arbete. Bromsar vanligtvis inte kan hantera denna typ av stress och du hamnar riva upp dem, förlora kontrollen och krascha.
4.
Metod som går "uppåt" med lika mycket försiktighet som att gå ner backen .

Återigen, kanske du vill flytta bilen till en lägre växel. Genom att flytta till en lägre växel, hjälper du till motor och transmission sval. .
5
Var uppmärksam

vid körning på Whistler Mountain i British Columbia, Kanada. Märkte jag flera tecken som sa att "fallande stenar område" eller " ; slingrande väg ". Det fanns "ingen förbi zonen" tecken också. Jag märkte också samma varningar körning från Georgien till Tennessee. De skyltar som varnar dig om faran finns det så inte ignorera dem. Alltid se upp för förare som kör över mållinjen eller lite för fort för förhållanden. Var medveten om att du inte kan se vad som är på andra sidan av kullen och förhållningssätt med försiktighet. Ett havererade fordon kan blockera ditt körfält.


Relaterade artiklar


hur rida en skoter
hur man blir en bra motorcykel passagerare
hur man fly från en nedsänkt bil
hur du skyddar dig ensam i ett parkeringsgarage
vad som väntar i en bil leasingavtal
hur man kör i ogynnsamma väderförhållanden
hur man kör säkert i ett bostadsområde
hur man får hjälp att få en övertagen bil tillbaka
hur man delta i Mario Andretti Racing skola
hur du växlar genom växlar på en manuell växellåda