hur man kör off road

hur man kör off road

Off road körning är ett roligt och äventyrligt sätt att njuta av din Jeep eller andra fyrhjulsdrivna fordon. Här är några enkla tips som gör din off road äventyr roligare

Du behöver:.
4x4 lastbil
. off road däck.
spotter.
en plats att hjulet.


1.
Säkerställa laglig tillgång till önskad off road äventyr. Ingenting ruiner en rolig dag med off roading som ett intrång böter eller hål kula i din Jeep. Det finns många off road parker som kan användas för underhålls stigar där du kan utmana dina Jeep och körförmåga på ett lagligt sätt.
2.
När de anlände i slutet av trottoaren, lägre lufttrycket i dina däck. Lägre lufttryck gör att däcken överensstämmer med formen på stenar och andra hinder och ger dig bättre grepp och kontroll. Rådgör med andra off Roaders att rätt tryck för din rigg. Sjunker för mycket kommer att minska markfrigången och ökar risken för att däcket poppar från fälgen. Vistas för högt begränsar dina dragning och orsaka en grov rida.
3.
Koppla eller ta bort gungning barer. Medan svajar barer är bra för på väghållning, begränsa de fjädringsrörelsens och hindra off road körning. Avtagbar krängningshämmare slutet länkar finns för många lastbilar att göra koppla från baren på leden huvudet ett enkelt och snabbt uppgift.
4.
Innan närmar sig ett nytt hinder att ta tid att gå spåret först. Kontrollera att det finns en säker reträttväg form den andra sidan av en kulle. Det finns många roliga filmer på You Tube där människor har drivit upp en kulle utan att kontrollera den andra sidan först, det är verkligen inte roligt att vara ett med den brutna Jeep i skogen.

Walk leden och skratta åt de som inte
5
Planera utrymningsväg i fall du kan. . inte göra det över ett hinder. Aldrig gå nedför en backe som du inte är säker på att du kan klättra tillbaka upp om du inte vet det finns en annan väg ut. Med en annan kan rigg med du också lägger till en grad av säkerhet. Bara inte få både lastbilar på en plats där du inte kan komma tillbaka ut.
6.
När du närmar dig en sten försöka arbeta ett hjul i taget upp på hindret. Med en differentialbroms hjälper när du lyfter ett däck från marken. Alltid vara medveten om var dina däck är och försöka behålla så mycket dragkraft på varje hjul som möjligt.
7.
Gå så sakta som möjligt så att dina däck att greppa klipporna. Men ibland kommer det helt enkelt inte tillräckligt grepp för att dra din Jeep upp en sten ansikte. I detta fall kan man ibland använda momentum för att driva din rigga upp. Efter att noggrant välja en linje och anpassa din Jeep med rock, tillbaka upp en fot eller två och påskynda något som din inställning berget. Detta är känt som "ger det en bula. "Att ge en bula kraftigt ökar belastningen i rattens koppling och andra komponenter fjädring så gör det med omsorg. Använd endast den mängd spionerade krävs för att komma över hindret och inte mer. Också vara beredd att stoppa snabbt så att du inte överskrids ditt mål.
8.
När nedför en brant sluttning, alltid hålla hjulen. Lås inte upp bromsarna eftersom detta förlorar all kontroll. Om du kör en Jeep manuell växellåda, sätt växeln låg växel och använd gasspjället för att kontrollera din hastighet som du går ner. Om däcket börjar glida, accelerera tills däcken återfå greppet och stäng gasreglaget något för att minska hastigheten.

Med automatisk växellåda måste du använda hjulet bromsar för att kontrollera hastigheten. Men du måste också vara beredda att använda gasen för att fånga dragning ska du st råtta till bild. Med vänster fot på bromsen och höger på gasen är ett bra sätt att vara redo för plötsliga förändringar i dragkraft.

Alway strävar efter att hålla framsidan av Jeep pekade ner för backen för att undvika en rulla över. Det är ibland bättre att stöta ett träd eller en Bermen om nödvändigt för att kontrollera din härkomst hastigheten på halt väglag än att låta din Jeep att sätta åt sidan på kullen.
9.
Vid passering vatten Kontrollera alltid djupet först. Suger in vatten i motorn kommer att förstöra din dag. Se till att din luftintag kommer alltid att vara ovanför vattenytan. På vissa fordon som Jeep Cherokee, kan du ta bort luftslangen från luften rutan för att öka höjden på luftintaget

Fäst bogsera remmar innan vattnet så du inte. T måste scuba dyk i kontakt en om man fastnar.

Även i vattnet hålla en konstant hastighet och hålla din fart. Om det finns en aktuell, vara medveten om det att trycka din lastbil nedströms och motverka styra för att kompensera.

Om vattnet är tillräckligt djupt din lastbil kan tendera att flyta lätt sänka din dragkraft. Var medveten om denna effekt när hyvling du passerar.

Tips och varningar


 • Var medveten om begränsningarna av riggen och din körning spelstyrka
 • Gå med en annan mer erfaren bättre utrustade rigg så är möjligt.
 • Var alltid observant på förändrade väg-och väderleksförhållanden
 • för mer tips se http://www. mikestrawbridge. com/jeep-cherokee-off-road. shtml
 • Kör inte om du inte har behörighet
 • Gå inte i okänt territorium ensam
 • Var noga med din Jeep är väl förberett och i gott mekaniskt skick innan du går av vägen.


 • Relaterade artiklar


  hur man blir en artig motorcykel operatör
  hur man kör en motorcykel
  slutet alternativ för en Auto Lease
  hur man undviker blinda fläckar under körning
  hur man kan kontrollera trafiken i Chicago
  hur man använder kopplingen på en manuell växellåda
  hur man sparar på gas och få bättre mpg
  Hur refinansiera en auto lån
  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Iowa
  hur man använder en ePass