hur man kan förbättra bilens gas körsträcka

hur man kan förbättra bilens gas körsträcka

Med priset på gas på en all-time high, är behovet att få ut det mesta av din bränsle dollar viktigare än någonsin. Genom att följa några enkla riktlinjer och tips, är det möjligt att maximera bilens bränsleeffektivitet, och kanske överskrider det av tillverkaren uppskattade bränsle körsträcka

Du behöver:.
Lufttrycksmätare
. Pengar för att upprätthålla ditt fordon eller kunskap för att utföra underhåll själv.
.
Tålamod.


1.
Kontrollera och byt luftfilter regelbundet. Byta ett igensatt luftfilter kan förbättra din bils bränsle körsträcka så mycket som 10 procent
2.
Regelbundna oljebyten. Öka gas körsträcka ytterligare genom att använda den av tillverkaren rekommenderade grad av motorolja. Om du använder fel olja kan faktiskt sänka din motorns prestanda. Förändring som oljefilter också.
3.
Regelbundna tune-ups. Tune-ups hålla bilen funktion i enlighet med tillverkarens specifikationer och kan förbättra bränsleeffektiviteten med i genomsnitt 4 procent, men du bör välja en certifierad mekaniker för att säkerställa korrekt underhåll. Rätta till ett allvarligt underhåll problem, såsom en trasig syresensor kan förbättra din körsträcka med så mycket som 40 procent.
4.
Ha rätt lufttryck i dina däck. För lågt lufttryck kan göra ett fordon mindre bränslesnåla. Ordentligt pumpade däck är säkrare och håller längre.
5.
Undvik aggressiv körning. Trampa på gasen för att skynda runt någon, eller försöker ta reda på vem som kan ta sig igenom korsningen från ett kallt stoppa snabbaste, bränner fler gas.
6.
Accelerera långsamt. Gradvis ökar i hastighet minska varv per minut (RPM) av fordonets motor, vilket hindrar den från att arbeta så hårt och bränna mindre bränsle.
7.
håller hastighetsgränsen. I de flesta bilar, droppar gas körsträcka drastiskt efter 60 mpg.
8.
Om stannade i 30 sekunder eller längre, stäng av bilens motor. Var det i en drive-thru line, väntar på ett tåg att passera, eller på rött ljus i en korsning, sitter sysslolös blir du 0 miles per gallon. Bilar med större motorer avfall typiskt mer gas på tomgång än bilar med mindre motorer.
9.
Undvik att använda luftkonditioneringen, om möjligt.
10.

Kombinera resor. Kombinera ärenden till en resa sparar tid och pengar. Om du planerar på rätt sätt kan du undvika Följa rutt och bidrar till att nå bilens bästa gas körsträcka.
11.
Stagger dina arbetstimmar för att undvika topp rusningstid. Du kommer att spendera mindre tid sitter fast i trafiken och förbrukar mindre bränsle.
12.
Använd Cruise Control. Använda Cruise Control på motorvägen hjälper dig att hålla en konstant hastighet och i de flesta fall, kommer att spara gas.
13.
Undvik att bära övervikt i bilen. Ett extra 100 pounds kan minska din MPG med så mycket som 2%.

Tips och varningar


 • Även en nybörjare kan lära sig att utföra mindre bil förebyggande underhåll, vilket kan spara pengar.
 • Lär dig att använda resurs böcker på ditt lokala bibliotek.
 • Investera i en lufttrycksmätare och kontrollera däcktrycket ofta.
 • Följ din tillverkarens föreslagna riktlinjerna för fordonsunderhåll.
 • Platser som Auto Zone kan ge en mängd information om underhåll av din bil själv.
 • uppmärksamma rätt säkerhetsrutiner vid arbete på din bil.


 • Relaterade artiklar


  vad är en auto lån april?
  hur att underhålla barnen i bilen
  Hur får man en bad-kredit auto lån
  hur man får en Florida sunpass
  hur man håller en trafik biljett bort en post
  hur man får ett körkort i Kalifornien
  hur man hand en bil tillbaka till ett finansbolag
  Varför behöver jag gap täckning på min bil lån?
  effekten av vraket skada på en hyrd bil
  hur man på ett auto lån