hur man förbereder bilen för vinterkörning

hur man förbereder bilen för vinterkörning

Vinter körning kan vara brutal om du bor i (eller bara besöker) ett område som blir träffad med ganska stor mängd snö och is. Svart is är en osynlig hot på vägarna. Vita lakan av is kan täcka hela vägsträckor och förvandla din vanliga vägen hem, eller att arbeta i en isbana. Även bara ett par inches snö på gatan kan vara allt som behövs för att orsaka en bilolycka.

Du kan inte alltid förhindra en bilolycka, men du kan vidta åtgärder för att minska risken för en vinter-relaterade olyckor. . Gör följande enkla kontroller innan du beger dig ut på vägarna i vinter
1
. .
AVGASSYSTEM:

Kontrollera lösa delar, för ljud, och efter tecken på läckage. En lös kontakt kan orsaka kolmonoxid att sippra inuti ditt fordon. Kombinera detta med rullas upp Windows och detta kolmonoxid läcka kan mycket väl döda dig. Även i små mängder kan kolmonoxid sätta dig i fara genom att göra dig sömnig bakom ratten. Fynd från en National Highway Traffic Safety Commission rapport från 2002 fann att i de senaste fem åren (från 1997 till 2002) uppskattningsvis 800. 000 till 1,88 miljoner förare attribut sömnighet bakom ratten för att orsaken till deras olycka.
2.
Värme System:

Kontrollera att allt i din värme och avfrostning fungerar korrekt. Avfrostnings är särskilt viktigt på vintern. Fungerande defroster kan betyda skillnaden mellan fogged upp fönster och kristallklart fönster-vilket skulle du hellre ha? Kontrollera alla typer av defroster du planerar att använda under körning. Detta får eller inte får innehålla spegel värmare, bränslevärmare tank och batteri värmare rutan, bland andra
3
Kylsystem:. .

Kontrollera tätheten och lös eller utbuktande slangkopplingar. Se om kylsystemet är full. Kontrollera att det finns tillräckligt med kylarvätska i kylvätskan. Bilens ägare handbok innehåller kylvätska specifikationer. En kylvätska testare för att kontrollera om kylarvätska nivåer, som kallas antifrysmedel bollen testare, kan köpas på auto butiker. Enligt Car Care rådets webbplats, inte att upprätthålla kylsystemet är den högsta anledningen ett fordon inte klarar mekaniskt.
4
däck.

Kontrollera mönsterdjup på dina däck. Du kan antingen köpa ett mönsterdjup spårvidd eller helt enkelt använda ett öre. För att göra öre metod för inspektion, placera öre i slitbanans spår av er däck. Lincolns huvud bör placeras så att huvudet visas. Om bestämmandet i Lincolns ögon inte kan ses, då är det dags att köpa nya däck.

I områden som får mycket av snö och is på vägarna kan du behöva vinterdäck eller kedjor däck . Håll en bra uppsättning av kedjor för dina däck i bilens bagageutrymme eller flaket och praxis att sätta dem på innan du fastnar gör det i villkoren vinterväder.
5
VINTER skyddsutrustning.

Snökedjor för dina däck är inte de enda saker som borde vara i din bilens bagageutrymme. Vintern redskap är nästan viktigare. Komma strandsatta utan vinter leveranser händig är farligt. När vintern slog, lägg redskap som vattentäta kläder, filtar och en spade till din vanliga första hjälpen
6
vindrutetorkare:. .

Kontrollera din vindrutetorkare inte spruckna eller trasiga. Kontrollera om torkarbladen pressar tillräckligt nära mot fönstret för att sopa bort snö och torka bort leriga slask. Automotive Underhåll Reparation Association rekommenderar att torkarbladen ersättas årligen (eller oftare om det behövs).
7.
LIGHTS

Kontrollera att alla utomhusbelysning är rena och fungerar korrekt. Bromsljus kan kontrolleras med hjälp av annan person eller genom att säkerhetskopiera mot en vägg och tillämpa dina bromsar. Byt dämpa belysningen nu istället för att vänta tills det slutligen blåser ut, vinterkörning är svårt nog utan att behöva anstränga ögonen på natten för att se framåt på grund av en blåsa ut strålkastare (eller två, usch!). En annan skrämmande sak att tänka på är att köra med en slutsignal eller strålkastare ut gör att du riskerar att få en annan förare kraschar in dig eftersom de inte kunde se en del av ditt fordon.
8.
fönster, speglar, ETC.

Kontrollera att fönster och speglar är fria från snö, is och smuts. Om det finns en tjock isskorpa på din Windows, det enklaste sättet att ta bort den (förutom att mobilisera din stora, starka grannen att göra jobbet) är genom att starta bilen och sätta på defroster. Efter några minuter eller så, ska skrapa isen utanför vara en bit av kakan. Om du har en extra uppsättning bilnycklar, låsa dörrarna och gå tillbaka inuti ditt hus. Även i plusgrader temperaturer, kan köldskador uppstå.

Snö och is avlägsnas från hjulhusen och kylargrillen är också viktigt. Snö och is byggs upp i hjulet väl området (det utrymmet mellan däck och kroppen i bilen) kan göra det svårt att vända bilen. Tapping din boot mot flocken på snö brukar räcka för att göra jobbet, men tuff blockeringar kräver med hjälp av ett hårdare objekt. En isskrapa fungerar bra. Använd den noga, men, låtsas du är Uma Thurman i Kill Bill kommer sannolikt att resultera i att skrapa bilens färg av.

Snö och is stopp på kylargrillen kan leda till överhettning av motorn. En överhettning leder till motorbortfall, inte något den genomsnittliga bilisten vill ska hända under körning i trafiken. Din Handy-dandy isskrapa s snöröjning pensel kommer säkert sopa bort snön på kylargrillen.

göra dessa enkla fordon kontroller innan du beger dig ut på vägarna kommer att ta lite av risken ur vinterkörning.

tips och varningar


 • Om en andra person inte är tillgänglig, kan du kontrollera att bakljusen fungerar genom att säkerhetskopiera till en vägg och titta i backspegeln för reflexer.
 • Håll borta från heta slangar. Vänta tills ditt fordon kyls ner för att kontrollera vätskor (utom när bilens instruktionsbok uppger något annat).
 • Practice försiktighet kring rörliga bälten. Se till att håret, kläderna, eller smycken kommer inte att vara i vägen.


 • Relaterade artiklar


  hur man avgör bil lån
  hur man får finansiering för ett fordon med dålig kredit
  hur du får ett funktionshinder parkeringstillstånd i Vermont
  hur man bil lån för personer med dåliga krediter
  hur man på ett auto lån
  för-och nackdelarna med hyra en bil
  hur man håller husdjur ockuperade i bilen
  Hur refinansiera bilen med USAA
  hur du delar vägen med cyklar
  Hur får man en ren bil titel i kansas