hur man blir en defensiv förare

hur man blir en defensiv förare

Även körning aldrig kommer med en garanti för säkerhet, som en defensiv förare kommer att hålla dig säkrare när du ger dig ut på vägen. Förhindra flesta olyckor kan vara så enkelt som att följa några särskilda riktlinjer varje gång du sätter dig bakom ratten

Du behöver:.
Bil
. Allmän väg.


1.
Bara köra när du är utvilad och inte distraheras. Du kanske tror att dessa faktorer har något att göra med att köra, men de bidrar ofta till olyckor. Om du får sömniga eller alltför distraherad, dra över i ett väl upplyst område långt från trafiken. Du ska aldrig köra samtidigt pratar i telefon eller SMS.
2.
Kontrollera att fordonet fungerar korrekt. Visuellt kontrollera att dina däck är pumpade, justera speglar och sätta på säkerhetsbältet innan bilen. Alla dessa försiktighetsåtgärder kan förebygga olyckor på vägen som kan sätta dig och andra i fara.
3.
Följ alla trafikljus och skyltar. De flesta olyckor orsakas av speeders. Dessutom kommer köra på rätt varvtal ger dig tillräckligt med reaktionstid för att stoppa om en speeder placerar dig i riskzonen.
4.
Håll ett säkert avstånd från andra förare. För varje 10 miles per timme av din hastighet du ska stanna en sekund avstånd till bilen framför och bilen bakom dig. Till exempel, om du ska 50 miles per timme, bör du vara fem sekunder från fordonen runt omkring dig. Du kan berätta hur långt du är genom att räkna sekunder från när du passerar ett objekt och när det andra fordonet passerar samma objekt.
5.
Låt alltid mer aggressiv eller snabbare förare att passera dig. De bör kunna passera dig på vänster sida.
6.
Scan för potentiella hot. Du kan inte förutsäga vad alla kommer att göra, men om man är uppmärksam på hur de omkring dig kör du kan vara ett steg före de flesta.

Tips och varningar


 • Kör aldrig påverkad av droger eller alkohol.


 • Relaterade artiklar


  hur du flyttar en strandsatta bil
  hur man avslutar en Mercedes-Benz leasingavtal tidigt
  Hur konvertera en faktor ränta till en räntesats
  hur man kan kontrollera en släpvagn är däcktryck
  hur man beräknar gas körsträcka
  hur hyra en bil i Sacramento
  hur dra nytta pendla förvaltning
  hur man startar och växla på en motorcykel.
  hur man hittar en bil som du tidigare ägt
  hur man kan få mitt GMAC auto konto