hur du optimerar bensinförbrukningen i en VW Beetle turbo

hur du optimerar bensinförbrukningen i en VW Beetle turbo

Utöver utformningen av en bil, har den enskilt viktigaste faktorn för en bils bränsleförbrukning att göra med vad föraren har direkt kontroll över. Du kan förbättra bränsleekonomin genom att använda lite sunt förnuft och de steg vi beskriva för dig här
1.
Underhålla din bil. Det är enkelt men sant-ett korrekt omhändertaget bil kommer att fungera mer effektivt, och du kommer få bättre gas körsträcka. Objekt som sotigt tändstift, smutsigt luftfilter eller igensatt bränslefilter kommer att ha en skadlig effekt på din gas körsträcka. Även ersätter enkla delar som filter och sensorer kan löna sig med mätbara effektivitetsvinster. Så trimma upp din bil och kontrollera manual för rekommenderade serviceintervaller.
2.
Pumpa däcken. Du kan förbättra din bränsleekonomi med upp till 3 procent bara genom att hålla dina däck på det rekommenderade trycket. Kolla din instruktionsbok om det rekommenderade lufttrycket.
3.
Shed extra vikt. Ju mer vikt du bär på, desto svårare din motor fungerar och ju mer bränsle du använder. Om du bär på en massa extra vikt i bagageutrymmet, släppa det och njuta av besparingarna i effektivitet.
4.
Kör mjukt. Det är inte en ras där ute-desto jämnare och stabilare du kör, desto bättre bränsleekonomi blir. I staden, starta och stoppa gradvis, och när på motorvägen, minska hastigheten med några kilometer per timme. Besparingarna kan vara betydande. På samma sätt, använda den högsta möjliga växel hela tiden om du har en manuell växellåda.
5.
Tvätta och vaxa bilen. Det verkar som en liten sak, men en ren bil är aerodynamiskt "slippier" och kommer att använda mindre bränsle, särskilt på motorvägshastigheter.
6.
Överväga att öka laddtrycket i din motorns turbo . En turbo, som den i din VW, förbättrar motorns effektivitet genom att komprimera och återvinning avgaser, vilket ger mer kraft och bättre effektivitet än en vanlig motor. Men om du är en mycket skicklig mekaniker, detta är inte en användare kan justeras "tweak". Det finns prestanda butiker och mekanik som är specialiserade på den här typen av arbete.
7.
Byt ditt lager avgaser och intag med skräddarsydda modeller avsedda för högre effektivitet och makt. Det finns en mängd av eftermarknaden tillverkare som gör VW-specifika insug och avgas kit (se Resurser nedan).

Tips och varningar


 • Håll koll på din gas körsträcka före och efter förändringar i körvanor, och se hur mycket du kan förbättra.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en extra bil betalning
  hur man lämna in ett formellt klagomål till kapital en automatisk
  hur du får ett körkort i Alabama
  hur man leasa en bil kontra att köpa en bil
  Hur köper jag bank övertagen bilar?
  hur du skyddar dig på en off-road trail
  bil återtagande lagar i Kanada
  hur man får en Florida sunpass
  hur man förbereder för trafik skola
  hur man kör i hård vind