hur man startar en stickshift på en kulle

hur man startar en stickshift på en kulle

Starta en bil växelspaken på en kulle är en svår, särskilt om du är ny på bilar med manuell växellåda. Föreställ dig att du kommer till en stoppskylt halvvägs upp en mycket brant backe. Som du slutar en annan bil drar upp bakom dig. Din vänstra fot håller i kopplingen och din högra fot håller bromsen. Du är redo att gå igen, men du befinner dig i en besvärlig situation. Du är rädd att om du tar dig foten från bromsen till gasa att bilen kommer att rulla tillbaka och träffade bilen bakom dig. Men om du tar för lång tid, kommer föraren av bilen bakom dig blir otåliga och börjar blåsa i sin lur. Vad gör du? Fram till dina reflexer förbättras kommer följande trick får dig runt stan med någon stänkskärm Benders

Du behöver:.
En bil manuell växellåda med en handmanövrerad nödbroms


1.
Sätt på nödbromsen. Se till att du lägger den på hårt nog att bilen inte rullar bakåt. Detta fungerar bäst med en hand nödbroms. Om du har en fotmanövrerad nödbromsen, då måste du först sätta Växelspak i friläge så att du kan ta bort din vänstra foten från kopplingspedalen och ställ bromsen. Glöm bara inte att sätta tillbaka bilen på första växeln när du ställer in bromsen.
2.
Ta din högra foten från bromspedalen, och placera den över gasen. Nu nödbromsen håller bilen på plats på egen hand.
3.
Släppa ut kopplingen precis nog att du känner att det börjar att engagera sig.
4.
steg försiktigt på gasen bara lite. Du ska nu känna motorn börjar att stödja bilens vikt. Låt inte upp kopplings nog att gå framåt under tiden som nödbromsen är fortfarande.
5.
Släpp ut nödbromsen. Detta fungerar bäst om du har en handbroms, så att du kan låta det långsamt och testa att motorn producerar tillräckligt dragkraft för att hålla bilen på backen. Om du har en bil med en fot nödbromsen, måste du släppa bromsen på en gång och hoppas på det bästa.
6.
Omedelbart tillämpa mer gas och släppte ut kopplingen . Bilen ska nu gå vidare normalt utan att rulla bakåt ner för backen.


Relaterade artiklar


hur man kan bryta ett Auto Lease med Nissan
hur klarar de körkort tentamen första gången
hur att förstå hur fordonsindustrin krockkuddar arbete
för-och nackdelarna med hyra en bil
hur har en stilren och organiserad bil
hur man hittar hastighetsfällor
hur man kör på natten utan gatubelysning
hur man jämföra leasingavtal
hur man kör snabbt och smidigt över vägbulor
hur du delar vägen med semi lastbilar