hur man kör säkert när en bil svänger

hur man kör säkert när en bil svänger

Du kör gärna tillsammans med dig ganska mycket på autopiloten när plötsligt bilen börjar väja och du vet att du inte gjorde det. Din bil kan väja för någon av flera skäl, t. ex. hjulen slår plastremsa på sidorna eller i mitten av vägen eller slå en liten lapp av is eller en plats där det finns stillastående vatten på vägen. En väja känns som om bilen har plötsligt ändrat riktning
1.
Ta din fot bort av gasen omedelbart om du känner en ryck ändra riktning. Även om din första instinkt är att bara Ryck din ratt och broms, vill du inte göra det. Du måste sakta minska din hastighet eftersom bilen måste bromsa för att du att återta kontrollen över styrningen. Poängen med att sakta ner är att ge däcken en chans att vinna lite mer dragkraft så att du kan få bättre kontroll över bilen.
2.
Inte sätta din fot på bromsen, heller. Det är nästan ett knä ryck reaktion på något som händer som gör att bilen känns ännu lite över styr. Bromsning när bilen börjar tjäna kommer kasta den i sladd och kanske även till en total avknoppning. Detta är mycket farligare och lite svårare att få bilen under din kontroll igen.
3.
Håll händerna på ratten tills bilen är helt i din kontroll igen. Var noga med att inte rycka hjulet eller försöka dra bilen plötsligt tillbaka från vridning. Göra dessa saker kommer att placera dig i mycket större fara eftersom de kommer också att lägga din bil i sladd eller en spinn. Förvandla din ratten försiktigt till närmaste säkra körfältet eller på axeln på vägen.
4.
Räta hjulet när du får bilen i körfältet i rätt läge. Försiktigt sätta din fot tillbaka på att gasen och sakta ge den lite gas. Nu kan du köra bilen i det körfält som du verkligen behöver vara i. Även om det finns en slags tufft att generera en plötslig väja för att praktiken kan du få känna på det genom att träna körning i skarpa kurvor S i en stor öppen parkeringsplats. Kontrollera att du har behörighet att vara där innan du går, och för din egen skull-ta en förälder eller annan vuxen för tillsynen om du är en ny drivrutin.

tips och varningar


 • Försök att övningsköra några S-kurvor i en tom mycket att få känna av bilens plötsliga ryck rörelse när de är i väja.


 • Relaterade artiklar


  hur man skyddar med ett larm bil panik
  hur du returnerar en leasad Toyota Sienna
  är det en bra idé att refinansiera en bil lån?
  Vad behöver jag för att hyra en bil?
  hur man skyddar mot lastbilsolyckor
  Vad innebär noll procent finansiering verkligen på fordon?
  hur man kör med kontaktlinser
  hur har en stilren och organiserad bil
  Vad händer om jag misslyckas med att göra en betalning bil hyra?
  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Arizona