hur man återta kontrollen över en sladd bil

hur man återta kontrollen över en sladd bil

För att undvika att få sladd, kommer defensiv förare kör säkert, såsom långsammare i dåligt väder som regn, slask och snö. Men om du av någon anledning hamnar sladdning, hålla dessa tips i åtanke
1.
Typer av Skids.

Enligt GMC Driving handboken, finns det tre typer av medar. Det finns en broms medar (hjulen är inte rullande), styr-eller kurvtagning medar (kör för fort för en kurva vilket gör att däcken att glida) och accelerationen slira, där alltför mycket kraft på gaspedalen orsakerna drivhjulen att spinn. Oavsett vilken typ av sladd är det viktigt att du reagerar på ett sätt som gör att du kan återta kontrollen över fordonet på ett säkert sätt . .
2.
Don't Panic.

första, få inte panik när bilen börjar sladda. Vår första instinkt är vanligtvis att omedelbart slå sönder så hårt vi kan. Gör det inte! Underlätta din fot från gaspedalen. Försiktigt styra bilen på det sätt du vill att det ska gå. Ryck inte hjulet i den riktningen, lade försiktigt guide hjulen så att det vrid i den riktning du vill.
3.
Om vägen är våt, kan dragning vara ett problem. Undvik plötsliga stopp, bromsning eller acceleration. Undvik plötsliga motorn förändringar såväl som att flytta bilen till en lägre växel. Bara försiktigt för bilen hjulet långsamt och försiktigt tills du återta kontrollen.
4.
Låsningsfria bromsar (ABS)

Vissa bilar, som 1998 Z-28 Camaro har kontrollsystem som låsningsfria bromsar system. ABS är en elektronisk kontroll design avsedd att hjälpa föraren när upplever en "inbromsning" Skid. Om din bil har ABS, inte pumpa bromsarna, bara hålla ner dem i en mjuk rörelse och låt det datoriserade systemet göra jobbet åt dig.
5.
Acceleration Slip regelsystem (ASR)

Bilar med ASR kontrollsystem är utformat för att hantera fordonet vid sladd på hala vägar. ASR sparkar i när det datoriserade systemet upptäcker att de bakre hjulen snurrar eller har förlorat dragkraft.
6.
Största och viktigaste du behöver komma ihåg är att inte få panik när bilen börjar sladda. Förbli lugn, lätthet från gaspedalen och säkert leder fordonet i önskad riktning.


Relaterade artiklar


hur man delta i Mario Andretti Racing skola
hur man får auto finansiering för en bil som inte ägs av en återförsäljare
hur man avslutar en sjunkande bil
hur man parkera säkert i garaget
hur man bogsera
hur man kör runt cyklar i regn
hur att spendera mindre på gas ...
hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Arizona
hur man kör en bil i omvänd
hur du beställer OnStar