hur man kör säkert genom en sladd

hur man kör säkert genom en sladd

Säker kan bara hända när du är utbildad i hur man hanterar alla de drivande eventualiteter som kan dyka upp. Att lära sig att navigera bilen tryggt genom en sladd är en av de många potentiellt farliga saker föraren kan ställas inför. Du kan dock, vet exakt hur man får ut av att sladda lätt och i ett stycke
1.
Var medveten om vad en sladd är. Din bil går i sladd när den främre eller bakre däcken har förlorat sin grip eller bärs på vägen. Hellre än att du styr din bil där du vill att det ska gå, bilen glider nu av sig själv. Detta innebär att din bromsarna inte fungerar rätt och varken kommer din styrning. Bilen, för tillfället är utanför din kontroll. Detta kallas "pilflykten. "
2.
Veta om att förlora dragkraft på bakhjulen. När bakhjulen förlorar sin dragkraft, går din bil till ett överstyrning. Detta gör bilens front svänga över till vänster eller höger om där du vill att det ska gå. Detta orsakas vanligtvis av en kombination av slick ytor och för hög hastighet, eller ryckig styrning eller bromsar in. Överstyrning kallas också plöjning.
3.
Förstå en understyrning. Detta är en framdäcket sladd som vanligtvis händer när du tar ett hörn och kör för fort. I detta scenario bilen börjar glida till där bilens vikt pågår på sidoväggarna på dina däck där det finns ingen däck dragning till grepp vägen. Du förlorar förmågan att kontrollera ratten och kraft bakhjulen skjuter dig bort från sekelskiftet i en rak snarare än en böjd linje och ofta rätt in i mötande trafik.
4.
Ta foten från gas-och bromspedal omedelbart när du börjar känna någon slags sladd. Gaspedalen kan bara få dig till mer problem just nu och dina bromsar kommer inte vara till någon hjälp. Din första prioritet under en sladd är för långsamt för fordonet ned. Det är det enda sättet att återfå kontrollen över bilen. Ta inte ta händerna från ratten. Styr försiktigt i den riktning du vill att bilen för att åka. Dra inte på hjulet eller dra för hårt eller du kommer att göra bilens sladd värre.
5.
Tryck försiktigt på bromsen när du känner att bilen sakta ner när du återhämta dig från understyrd (framhjul dragning förlust eller medar). Så, om bilen är skjutbara i en rak linje när du försöker vända, måste du försiktigt bromsa när du sakta ner. Inte sylt på bromsarna, eller kan du glider sämre eller till och med snurra helt.
6.
Applicera bara lite tryck på gasen när du börjar att sakta ned när du återhämta dig från understyrd som är när bakhjulen är sladd. Återigen, ryck inte eller dra i hjulet men bara försiktigt styr den för att hjälpa att återfå lite dragning.
7.
Practice komma ur en sladd i en stor tomt parkeringsplats när det regnar. Se till att det är okej för dig att vara där och se till att undvika ljus stolpar. Om du fortfarande en ny drivrutin, se till att ta med en förälder eller annan erfaren förare.

Tips och varningar


 • Läs mer om sladd innan det händer! Praktiken är det på en säker plats med handledning om du är minderårig så att du vara beredd när det händer.
 • aldrig rycka en ratt eller sylt på bromsarna när sladd. Det kommer att göra det svårare att återta kontrollen över bilen.


 • Relaterade artiklar


  hur p-shift
  hur man jämföra leasingavtal
  hur man använder väntetider i trafiken
  hur man kör i hård vind
  Hur man blir en automatisk leasingföretaget
  hur man hyra en lyxbil
  hur sluta använda motorbroms
  hur man parkera säkert i ett litet utrymme
  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i South Dakota
  hur man kör och talar i en mobiltelefon