hur man kör en standard växellåda bil

hur man kör en standard växellåda bil

Manuell växellåda bilar är inte lika vanliga som de en gång var, och detta har resulterat i färre människor att lära sig köra dem. Men det är en färdighet som tar tid att lära sig och skulle naturligtvis vara bra om behovet av att köra en någonsin kommer upp. Standard transmission bilar har flera fördelar jämfört med automatik. De är billigare och enklare att underhålla. De får bättre gas körsträcka. De ger föraren mer exakt kontroll över bilen under körning. Denna guide bör ge dig en bättre förståelse av hur man kör bil manuell växellåda. Men det är starkt rekommenderat att du har någon med dig som har erfarenhet av att köra manuell bilar i början. Vissa människor tycker att det är ganska svårt att lära sig

Du behöver:. . .
Bil manuell växellåda med en varvräknare


1
Lär dig mer om kopplingen . Det första du kommer att märka att hamna i en manuell växellåda bil är närvaron av en tredje pedal. Denna pedal kallas koppling, och det är normalt längst till vänster av de tre pedalerna. När man trampar på kopplingen, kopplar den motorn från hjulen. Detta gör att motorn fortsätta att köra medan du växlar, eller när bilen står stilla. På en automatisk bil, det finns ingen koppling, eftersom motorn är frånkopplad automatiskt när det behövs.
2.
Läs om kugghjulen. De flesta bilar använda redskap för att låta motorn köras effektivt i olika hastigheter. Automatisk bilar har växlar också, men de flyttas automatiskt. Om du lyssnar kan du höra med höra dem ändras när du accelererar. I en manuell bil, växling är ditt ansvar. Följande är en mycket grov uppskattning av hastigheten sortiment av kugghjulen. Hastigheterna kommer att variera från bil till en annan. Första växeln används för mycket låga hastigheter (oftast under 5 miles per timme). Andra redskap används för något högre hastigheter (vanligen ca 5-15 miles per timme). Tredje redskap används för hastighet ungefär mellan 15 och 40 miles per timme. Fjärde växeln används forhigher hastigheter, till exempel när man kör på motorvägen. Vissa sportbilar har fem, eller sex växlar. I samtliga fall principen är densamma.
3.
starta bilen. Innan du börjar en bil manuell växellåda, se till att du trycker kopplingen i och håll den intryckt. Annars kommer bilen gå framåt så fort du vrider om nyckeln. Tryck ned bromsen med andra foten.
4.
Ställa bilen i växel. Med kopplingen fortfarande hålls nere, och med den andra foten på bromsen, flytta Växelspak i första växeln. Se också till att nödbromsen är avstängd.
5.
Fortsätt att hålla i kopplingen. När du är redo att börja flytta, ta din högra foten från bromsen och tryck försiktigt på gasen precis tillräckligt för att orsaka varvräknare nålen att gå upp lite.
6.
släppa ut kopplingen långsamt tills du känner att motorn börjar engagera hjulen. I det ögonblicket, tryck ner lite mer på gasen. Fortsätt sakta släppa ut kopplingen och samtidigt öka makten med gaspedalen. Om du vid något tillfälle höra ett skrapande ljud, eller om motorn börjar skaka, trycka kopplingen igen och börja om. Med lite övning lär du dig att släppa ut kopplingen i en enda mjuk rörelse.
7.
Accelerera på vägen. När motorn är redo att gå till nästa växel, kommer du att höra motorn gnälla och varvräknare nålen med kraftigt öka. Vid denna punkt, snabbt tryck i kopplingen, växla till andra växeln och släpper kopplingen. När bilen är i rörelse, låta upp kopplings är mycket lättare än när du börjar från stillastående. Upprepa processen för varje redskap som du får fart.
8.
Du kan även använda de redskap som hjälper dig att bromsa genom att vända på processen redskap som redskap. Detta är särskilt användbart om dina bromsar någonsin misslyckas.
9.
Glöm inte att sätta i kopplingen varje gång du måste stanna.


Relaterade artiklar


hur man kan hjälpa till att förhindra rattfylleri på nyårsafton
hur man använder ett lågt kort kurs kredit för en begagnad bil handpenning
hur man gör en varm-väder säkerhet kit för bilar
hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Nevada
bil-leasing
Vad händer när du inte kan betala bil betalningar?
Repo Man tips
hur man förhandla fram ett förtida uppsägning från en Auto Lease
hur man rockar en bil ur leran
hur man flyger ett fjärrstyrt flygplan