hur man kör en bil med Aspergers syndrom

hur man kör en bil med Aspergers syndrom

Aspergers syndrom, eller AS, begränsar inte en persons förmåga att köra bil i varje fall. Det är ett spektrum störning, så förmågan att köra säkert skall bedömas på individuell basis. Personer med AS måste följa vissa riktlinjer för att köra bil
1.
Samla en grupp av personal som föräldrar, en psykolog eller skolpsykolog, en förare utbildning instruktör och andra för att diskutera huruvida personen med AS kan köra bil. Bedöm hennes visuella /motor uppgifter, hur lätt hon får är distraherad och övergripande motoriska färdigheter.
2.
Ansök om körkort vid normal laglig ålder, men tänk på att lägga ner som på ansökan på DMV. Det är mot lagen att inte förklara detta på ansökan men det kommer inte att diskvalificera människor för att få en licens.
3.
Ta körlektioner med en förare utbildning instruktör, men det dubbla beloppet av fysiska övningskörning att verkligen vänja sig att reagera på normala körsituationer. Också sätta information som kan hjälpa instruktören anpassa strategier för att hjälpa en person med AS att förstå bättre. Ta ofta paus under denna tid, be att informationen delas upp i små delar och be instruktören att använda fysiska ledtrådar för att hjälpa till med uppskatta hastighet och avstånd.
4.
Fortsätt att träna med någon som känner för att göra det bekvämare för personen med AS. Simulera situationer i en tom parkeringsplats som kräver undvikande styrning, akuta bryta och distraktioner som hög musik, vatten på vindrutan och fotgängare förrän föraren är bekväm.
5.
Kör längs välkända rutter som ofta som möjligt. Nya rutter och inte vet vart de går lätt distrahera och upprörd någon med AS.
6.
Behålla lugnet när andra förare bryter mot trafikreglerna och vara redo för när de gör . Personer med AS följa trafikreglerna och skyltarna konkret, ibland till ett fel. Förutse åtgärder från andra bilar genom att observera deras beteende-det viktigaste att uppmärksamma är andra bilar

tips och varningar


 • Använd inte. datorsimulering när du tränar att köra. Personen med AS kan inte generalisera informationen tillräckligt bra från dator till verkliga situationer, plus att det kan förvirra honom.


 • Relaterade artiklar


  hur de ska hålla sane i trafiken
  Hur man slår ihop på motorväg
  hur man kan övervinna rädsla för körning
  hur man kör en vård med en 5-växlad växellåda
  hur man undviker störningar under körning
  hur man betalar en trafik biljett
  hur du hittar din bil på Walmart parkeringsplats!
  hur man skriver ett brev bil återbördande
  Vilka är de högsta räntorna tillåtna på auto lån?
  hur man ringer 911 i en nödsituation väg utan en mobiltelefon kontrakt.