hur man använder overdrive-knappen på en Toyota

hur man använder overdrive-knappen på en Toyota

De flesta nyare Toyota fordon med automatisk växellåda är utrustade med överväxel Lockout-knappen på växelväljaren. När du trycker på denna knapp låser dig ur Overdrive, 4: ans växel och tvingar bilen till tredje växeln. När den trycks in, ser du oftast en ljus visas på instrumentpanelen där det står "O /D av. " Knappen fungerar som en växla. Således trycka på den en gång aktiverar O /D lockout. Trycka en andra gång återvänder överföring till normal driftläge. Knappen är användbart för en rad syften, men många glömmer att det är även där.

Du behöver:
senaste modellen Toyota bil med automatisk växellåda


1
Tryck på knappen när den passerar en annan bil på motorvägen. . . Vid passage annat fordon i en automatisk växellåda bil, är det ibland svårt att få bilen att accelerera tillräckligt snabbt. Prova att klicka överväxeln knappen. Genom att tvinga bilen till tredje växeln, kommer din motor få mer toque och därmed bättre kunna accelerera förbi den andra bilen.
2.
Tryck på knappen när du startar motortrafikled. Som förklaras ovan kommer detta göra det lättare att effektivt påskynda upp till marschfart.
3.
Anlita du stänger fönstret motorvägen. Klicka på knappen bara när du svänger in på avfarten, och låt motorn att sakta ner dig. Bromsar har en större benägenhet att överhettas när den används i hög hastighet. Med O /D lockout knappen kommer att bidra till att sakta ner dig till en lägre hastighet, då du kan använda dina bromsar.
4.
Tryck på knappen när man går upp en lång, grunt betyg på motortrafikled. I en sådan situation, ibland automatisk överföring inte kommer att flytta ner snart nog, gör att du förlorar makt. Engagera O /D lockout för att tvinga bilen till tredje växeln.
5.
Engage O /D lockout knapp när man går ner en lång backe för att hålla dig från att få för mycket fart . Om backen är brant, kan du behöva ens att flytta bilen ner i tvåans växel med växelreglaget. Detta förhindrar överhettning dina pauser.


Relaterade artiklar


hur du delar vägen med cyklar
hur man kör i öknen regn
hur man lämna in ett formellt klagomål till kapital en automatisk
förtida upphörande av en Auto Lease
hur man väljer den bästa hybrid för barn
Hur får man en trafik biljett ogillas i 9 snabba steg
hur man får ett lån mot en bil rosa slip
florida bil återbördande lagar
Tips för en tidig utköp av en Auto Lease till handeln för en ny bil
hur man kan dra en skåpbil upp med ett rep