hur man blir en stunt förare

hur man blir en stunt förare

Om du någonsin sett en actionfilm, så har du förmodligen sett en stunt drivrutin och du kan ha även om de bedöms göra det själv. Vem skulle inte vilja vara en av dessa killar eller tjejer? De får betalt för att köra i höga hastigheter, göra tricks med sina fordon och få umgås med kändisar. Att vara stunt drivrutin krävs hårt arbete och hängivenhet. För att bli en stunt drivrutin bör du först prova på en stunt körskola
1.
Ta stunt körning klasser på en skola som den som drivs av Bobby Ore Ore har i branschen i över trettio år som yrkesförare och hans lektioner är bland de bästa tillgängliga. Dessa klasser och skolor lär dig knepen och färdigheter du behöver för att göra det som en stunt förare. Du kommer också lära dig saker som du inte kan lära sig på egen hand.
2.
hitta en agent och arbeta som en extra att få dig på skärmen i filmer och TV. Detta är något du kan sätta på ditt CV som får uppmärksamhet rollbesättare och agenter. Dessa människor är mer benägna att anlita någon som har erfarenhet av att arbeta på en film som eftersom de vet mer om vad de kan och inte kan göra när kamerorna rullar.
3.

Registrera dig med Yrkeskörtillstånd Association, även kallad PDA. Du måste betala dina skulder och delta i möten, men du kan också skicka ditt CV på deras hemsida och söka arbete. Att ingå i en union som denna hjälper dig nätverk och knyta kontakter som kan hjälpa dig att hitta jobb inom området.
4.
Träna dina kunskaper och bredda dig själv. Stunt förare som anlitas har oftast mer än en färdighet, snarare än kompetens inom ett område. Rollbesättare vill att personer som kan hantera körning i höga hastigheter, kör flera olika fordon, gör konster och i princip göra vad de behöver. Om du bara specialisera sig på ett område, kan det vara svårt att hitta arbete.
5.
Skapa ditt CV och skicka den till så många producenter, regissörer och andra människor i samband med filmer som du kan. Det enda sättet du kan få ett jobb är att få ditt namn där ute och börja tillämpa. Även om en studio inte kan använda dig nu, kan de hålla din information om filen för framtida bruk.

Tips och varningar


 • Stuntkörning är en av de svåraste yrken att bryta sig in, även om du har erfarenhet och har arbetat tidigare. Det uppskattas att mindre än 5% av alla professionella stunt förare är anställda vid en viss tidpunkt. Du kanske måste arbeta ett andra jobb om du vill vara en stunt förare.
 • Tro inte att du bara kan bryta sig in i sporten genom att köra fort och hoppas att någon kommer att märka dina kunskaper. Du måste marknadsföra dig själv till proffs och gå med i facket som PDA. Utan att vara en del av en union, kan du inte arbeta på en film eller film in.


 • Relaterade artiklar


  bil återbördande tips & tricks
  hur man förebygger Road Rage
  hur att vara produktiv under körning
  bil lån kontra leasing
  hur man byter ett punkterat däck
  hur man hittar det lägsta priset skolan trafik
  hur man använder OnStar
  hur du får ett funktionshinder parkeringstillstånd i Maryland
  hur man får en bil titel från Chrysler kredit
  hur man kör en pinne skift med en bruten vänsterfot