hur man sparar pengar på gas pump

hur man sparar pengar på gas pump

Här är ett gäng tips för att hjälpa till att öka din gas körsträcka lätta priset vid pumpen. ! Får mest för dina surt förvärvade dollar

Du behöver:.
Compact reservdäcket
Jack.
Rörtång.


1.
Här är några riktigt enkla tips som vi alla kan göra vid alla tillfällen som kommer att hjälpa oss spendera lite mindre på pumpen.

Kör förnuftigt, fortkörning och aggressiv körning kan betydligt lägre bränsle ekonomin från 5 till 30% beroende på motorväg och stadskörning. Fortkörning kan trycka ditt fordon utanför det intervall av bränsleeffektivitet. Naturligtvis kommer detta att bero på märke och modell på bilen, men som generalisera för varje 5 mph över 60 mph är som att betala en extra $ 0,20 per gallon för gas. Driver även ett förnuftigt sätt kan minska den förändring av biljetter och olyckor. Körning förnuftigt och inte fortkörning kan spara mellan $ 0,20 till $ 1,25
2.
Bort övervikt. Ta ut alla objekt från er bil som du inte behöver. Bara detta kan spara dig ca. $ 0,05 per 100 lbs av överdriven vikt

onödig tomgång hindrar även gas körsträcka eftersom bilen förbrukar bränsle och du kommer inte någon wher. Försök att inte starta bilen och låt den sitta för länge varma ups eller kallt nedgångar.

Använd farthållare när allt är möjligt. bilarna datorn kommer att överföringen till en slutlig växel (aka överväxel) och kommer att använda mindre bränsle med detta. Overdrive kan orsaka motorvarvtal bo mycket lägre vilket i slutändan kan spara mer pengar på pumpen också.
3.
Ok här är några tips som inte är så lätt och kan innebär lite mer arbete:

Håll bilen stämde upp, Se till att kontrollera motorn inte lyser, kan en bränslesystemen problem göra att bilen använda mer gas än den egentligen behöver. Detta kan lika besparingar på $ 0,15 per gallon.

Kontrollera luftfiltret regelbundet och byt vid behov. Detta kan lägga till 10% på bränsleekonomin.

Håll rätt lufttryck i däcken. Under-pumpade däck kan sänka din gas körsträcka med 0,4% för varje 1 psi tryckfall på alla fyra däcken. Ordentligt pumpade däck är säkrare och håller längre.

Använd den rekommenderade oljan för din bil med 10W-30 motorolja i en motor designad för att använda 5W-30 kan sänka din gas körsträcka med 1-2% som kan lika $. 05 per gallon.

Planera dina resor. Försök att kombinera dina ärenden. Flera korta resor görs när motorn är kall kan använda dubbelt så mycket bränsle som en längre mångsidiga resa täcker samma avstånd när motorn är varm.
4.
Naturligtvis en av de sista saker vi kan göra är att se till att vi väljer en bränslesnålare bil. Om din bil shopping kanske du vill titta på V6-modellen över 8 cylindern. Hybridbilar kan spara en bunt i bränslekostnader också.

Tips och varningar


 • För tips om shopping bil titta på platser återförsäljare nätet för bränsleförbrukning information detta kan hjälpa göra ett välgrundat beslut.
 • Titta på din nuvarande bränslekostnader, kan det vara värt att sälja en gas guzzler och få en mer effektiv bil eller kanske få en "visp" för daglig körning och lämna kostsamma drivrutin för tillfällig kryssning.


 • Relaterade artiklar


  information om leasing bilar
  hur att hyra en bil i ett år
  hur till återvinna ett fordon titel
  hur man på ett auto lån
  hur man gör bil betalning online
  hur man kör säkert i Brooklyn, NY
  hur man förflyttar sig stadens gator med höga snövallar
  hur man skaffar en handikappad parkeringstillstånd i Rhode Island
  hur man kan se smog
  hur man kan utvidga en GMAC lastbil hyra