vad är en förbättrad beacon poäng?

vad är en förbättrad beacon poäng?

Kredit värderingar används av långivare att förutsäga hur stor risken är att återbetala utökad kredit eller lån baserat på din historia kredithantering. Det finns många modeller för att skapa kredit värderingar, varav en är Equifax Auto Enhanced Beacon Betyg

Betydelse

Alla kreditpoängssystem myndigheter använder en annan modell för att generera kredit värderingar som de tror exakt speglar konsumenternas kreditrisk eller försämras. Beacon Betyg brukar användas av stora långivare. Men Beacon Betyg och Enhanced Beacon Betyg är något annorlunda, även om båda skapas av samma kreditupplysningsföretag.

Användning

Enhanced Beacon Betyg, också kallad Auto Enhanced Beacon Betyg eller Auto Bransch Alternativ Beacon Betyg, används vanligtvis av nya och begagnade bilar säljbolag som sträcker bil lån till konsumenter. Andra typer av långivare använder oftast olika poäng utifrån olika scoringmetoder.

Reason

En förbättrad Beacon Betyg är annorlunda än andra typer av kredit värderingar eftersom det lägger mer tyngd på din kredit historia som den avser att köpa bil. Det innebär att ett återtagande får väga tyngre på din Förstärkt Beacon Betyg än det skulle på någon annan kredit värdering. Det är därför, enligt den amerikanska Chronicle hemsida, mest auto långivare lita på den punkten istället för andra, mer allmänt kända typer av kredit-poäng.

Effekter

Din Auto Förstärkt Beacon Betyg kan vara betydligt högre än dina andra kredit poäng om du har gjort sena betalningar på kreditkort eller har fallerat på övriga lån, men har haft en perfekt återbetalning historia med tidigare auto lån. Å andra sidan, om din kredit är nästan fläckfri, men några gupp i din kredithistorik vägen ha varit relaterat till auto lån, kan du vara i för en obehaglig överraskning. Och det kommer att bli en överraskning, för som den amerikanske Chronicle artikel står det bara att få tillträde till dessa kredit poängen, så du kan inte slå upp dina egna Förstärkt Beacon Betyg före att gå till generalagenten.


Relaterade artiklar


hur man beräknar en betalning auto leasing
Den genomsnittliga kredit värdering för en auto lån
hur man hyra ett begagnat fordon
bil återtagande lagar i Kanada
miljöbilspremie bidrag
vad man ska göra när du är skyldig mer än bilen är värd
hur man leasa en Honda
hur man hyra en Cadillac
hur att förstå din kredit rapport
hur man jämföra priser på bil leasing