hur man beräknar en återstående MF på en leasingbetalning

hur man beräknar en återstående MF på en leasingbetalning

Bil leasingavgifter beräknas annorlunda än om du skulle finansiera en bil att köpa. Till exempel, istället för att ta hänsyn till den månatliga räntan själv, anser du att "pengar faktorn" (MF), som är en särskild procentsats auto finansiella proffs använder för att uttrycka värdet av hyresavtalet. Bilens "restvärde" (RV) är också viktigt, även i procent motsvarar detta värde hur mycket av bilens värde kommer att förbli vid slutet av hyresperioden. Räkna båda dessa värden är mycket lätt och kommer att hjälpa dig att avgöra om hyra en bil är ett bättre värde än att köpa en.
1
Betrakta den månatliga räntan på den bil som du är intresserad. Du hittar den här i en annons eller skaffa det från den återförsäljare eller en bank. Dela detta tal med 2. 400 för att få ditt MF. Till exempel, om din ränta är 4,8%, skulle dina pengar faktorn 0,0020.
2.
Bestäm bilens monetära RV. På begäran kommer din återförsäljare ge dig RV uttryckt i procentandelar. Konvertera andelen till en decimal, multiplicera sedan med bilens fulla pris. Till exempel, om RV på din bil 60% och dess MSRP är $ 20. 000 är den penningpolitiska RV $ 12. 000.
3.
Express mängden intresse som finns i varje månatlig betalning genom att lägga till bilens pris och monetära RV tillsammans och multiplicera summan med MF. Med samma exempel i steg 2, en bil med ett MF på 0,0020, MSRP av $ 20. 000 och monetära RV på $ 12. 000, är det räntebelopp 0,0020 x 32. 000, eller $ 64 procent månaden.
4.

Jämför detta värde med din fulla månatlig betalning i form av en procentsats. Till exempel, om din månatliga betalning för exempelvis bilen är $ 350, är 18,2% av varje månatlig betalning intresse.

Tips och varningar


 • Medan normal bil lån överväga ränta på årsbasis, sammansättningar hyra ränta varje månad. Som ett resultat är begreppet för din hyra irrelevant för att pröva MF och ränta, det påverkar bara bilens RV.
 • Given kommer att ge ditt fullständiga månatliga betalningen, men du kommer inte ha någon aning om hur mycket ränta du betalar varje månad, varför det är viktigt att känna till MF och RV.


 • Relaterade artiklar


  hur man leasa en bil i Minnesota
  personbil bidrag
  hur du tar bort ett namn från en bil titel på en finansierad gemensam bil
  hur man hyra en Mercedes Sprinter
  hur man hyra hybridbilar
  rensar en kvarstad på ett GMAC auto lån
  hur man förhandlar ett lågt pris bil leasing
  Hur beräknar man en bil betalning
  hur man köper en bil när du har dålig kredit problem
  billeasing terminologi