vad är en automatisk ballong betalning?

vad är en automatisk ballong betalning?

En ballong betalning är en stor betalning som vanligtvis görs vid slutet av ett lån, men ibland är det gjort några gånger på bestämda tidpunkter under lånets löptid. Jämfört med vanliga månatliga betalningar, är en ballong betalning ett mycket större belopp. Ballong betalningar är vanliga i bolån, auto och personliga lån

Så fungerar det

En avbetalningsplan har upprättats med små månatliga betalningar. Dessa månatliga betalningar är små, eftersom de vanligen intresse endast eller i huvudsak räntebetalningar. Balloon betalningar innehåller den huvudansvarige.

Fördelar

En handpenning krävs inte för en ballong betalning lån. Detta ger låntagaren dags att investera lite pengar att vara förberedd på den slutliga utbetalningen.Små månatliga betalningar är kännetecknande för lån ballong betalning, gör det möjligt att spara pengar för den slutliga betalningen eller för att betala av alla andra skulder.Med många lån ballong betalning, är det möjligt att finansiera sig på slutet av terminen. Även om detta kan höja månatliga betalningar på grund av högre ränta, kan det skjuta upp ballongen betalning.

varningar

Även om du kan undvika en handpenning på det ursprungliga köpet av ditt fordon med en automatisk ballong betalning lån, kan det vara svårt att betala sådana en stor summa pengar i slutet av lånet utan noggrann planering .I många fall är den slutliga utbetalningen flera tusen dollar. Även om det är oftast möjligt att refinansiera i slutet av perioden för att slippa betala den sista slutbetalning, ibland refinansiering är inte ett alternativ och den slutliga slutbetalning är oundviklig.I det fall att den slutliga ballongen betalning inte sker, kan fordonet återtas, trots eventuella månatliga betalningar som gjordes under loppet av några år.

Att tänka på

Innan du väljer ett lån ballong betalning för inköp av ditt fordon, är det viktigt att tänka på dina framtida ekonomiska situation. Om du är säker på att du kommer i pengarna i flera år, antingen genom att spara flitigt eller en höjning på jobbet, får slutbetalning lånet vara det rätta valet. Också överväga dina utgifter och vanor sparande. En automatisk ballong betalning lån är rätt för de personer som är disciplinerad när det gäller att spara och investera.

Hur välja rätt typ av lån

Att hitta rätt typ av lån för dig tar lite forskning. Det är viktigt att veta hur mycket pengar du kan spendera på en bil betalning varje månad, hur hög din ränta kommer att bli och om du har förberett för en handpenning. Ett samtal med ett lån specialist kan också hjälpa dig att hitta rätt typ av lån.


Relaterade artiklar


låga inkomster bidrag för att köpa bilar
Pennsylvania repa lagar om bilar
för-och nackdelarna med hyra en bil
Vad händer när du inte kan betala bil betalningar?
Vad händer när du inte kan betala ett billån?
billeasing terminologi
hur man hittar en begagnad bil värde banklån
hur man får tillbaka en bil efter återbördande
hur man förhandlar vid slutet av en automatisk hyresperioden
hur man: erkänna - billån - diskriminering (svart vs vitt)