leasing kontra köpa fordon

leasing kontra köpa fordon

Det är viktigt att vara en kunnig och utbildad konsument innan ett fordon hyra eller lån så att du inte registrera dig för en dålig affär och till slut förlora mer än man räknat med. Fordonet leasing och köp Marknaden är full av komplicerade finansiering jargong och extra avgifter som inte vettigt, så beväpna dig med fakta och siffror innan du börjar förhandla med en snabbt talar bilhandlare

Du behöver:.
Bil låneansökan.
Låg-eller noll-ränte-kreditkort.

Funktion

Även leasing ett fordon finanser användningen av den, köpa en bil, finansierar köpet av det. Leasing gör att du kan köra ett fordon utan att äga den, och betala för endast den del av fordonet som du använder över leasingperioden, vanligen mellan 2 och 4 år. Att köpa ett fordon innebär att betala för hela kostnaden av fordonet via ett billån och göra månatliga betalningar under flera år.

Fördelar

avbetalningar behöver inte göras på hyrda fordon, och leasingbetalningarna om från 30 till 60 procent lägre än lån betalningar. Ett leasade fordon kan returneras för en nyare fordon varje par år, eller så kan du välja att köpa ut. Köper ett fordon direkt bygger ägande eget kapital.

Överväganden

De flesta hyr begränsa antalet miles som kan sättas på ett fordon under dess, och ytterligare avgifter kan utsättas för om du går om. Ytterligare avgifter kan tillkomma om du säger upp ett fordon hyresavtal tidigt. Månadsbetalningarna oftast är högre för köpta fordon än de som är uthyrda, och vissa människor befinner sig på grund mer än bilen är värd, eftersom det depreciera i värde under loppet av lånet.

Kostnader

Leasing ett fordon innebär initiala kostnader, till exempel en återbetalningsbar deposition, den första månadens betalning, registrering, skatter, och i vissa stater, ett kapitaliserat kostnadsminskningar. Köper ett fordon kräver en handpenning eller handel i ett annat fordon. Omsättningsskatt, är anmälningsavgifter och räntor rullade in ny bil lån, vanligtvis över 4 år eller mer, och består av kapitalbelopp och ränta.

Missuppfattningar

Köpa en bil före utgången av ett hyresavtal är alltid dyrare än om bilen köptes av get-go. "Gap" försäkring som betalar mellanskillnaden mellan ett fordon är värt kontra vad som är skulden om den blir stulen eller var, är nästan alltid tillgänglig i ett arrendekontrakt men inte i en bil lån, och oöverkomligt dyr om man köper separat. Du behöver inte köpa en förlängd garanti om du inte känner att det är nödvändigt även om du är pressad att göra det genom en skrupelfri återförsäljare.


Relaterade artiklar


är det en bra idé att refinansiera en bil lån?
hur man återtar en bil lagligt och korrekt
Repo Man tips
det bästa sättet att avsluta en auto leasing utan förpliktelser
hur man köper en bil (utan kredit)
hur hyra en bil utan kreditkort
hur man köper ett fordon vid slutet av ett hyresavtal
hur man leasa en personbil
hur man räknar payoff auto lån
hur man får ut av en Chevrolet bil leasingavtal