hur man skapar ett dokument bil leasingavtal

hur man skapar ett dokument bil leasingavtal

En bil leasingavtal är ett juridiskt bindande avtal mellan en bil ägare och en "köpare" som bara vill hyra bilen för en kort tid. Som med alla nummer, det finns ett antal risker med denna transaktion, så det är klokt för bilägaren att skapa ett formellt dokument bil leasing som innehåller bestämmelserna på ett tydligt språk för båda parter att förstå. Det finns ett antal viktiga detaljer som du bör ta med i en bil hyresavtal
1.
Lista fullständiga namn och adresser från båda parter (leasetagaren, eller hyresgästen och hyresvärden, eller ägare) på toppen av dokument.
2.
Inkludera fullständig information om det fordon som fabrikat, modell, år, färg och fordonets chassinummer.
3.

lämna information om leasingavgifterna. Detta inkluderar det totala beloppet leasetagaren måste betala i samband med undertecknandet, månatlig betalning, betalning datum varje månad, och totala antalet betalningar att uppfylla villkoren i hyresavtalet.
4.
Definiera början värdet på bilen vid tiden för leasing (även kallat brutto aktiverade kostnaden) samt den förväntade återstående värdet på bilen (vad det kommer att vara värt vid slutet av leasing).
5.
Avslöja finansieringskostnader i samband med finansieringsavtalet. Omfatta de totala "arrendeavgiften", som är summan av alla månatliga finansieringskostnader för den tid avtalet. Detta är hyresvärdens vinst för leasing bilen.
6.
Stat efterräkningar i form av förtida uppsägning av hyreskontraktet. Exempelvis kommer vissa hyresvärdar förbjuder uppsägning i början eller alldeles mot slutet av avtalet eller kräva att hyresgästen betalar en rejäl avgift för uppsägning vid något tillfälle i hyresavtalet.
7.

Lista det totala antalet miles ingår i hyresavtalet och förklara avgiften för att gå över dem miles. Detta är en per mile avgift som du kommer att debitera hyresmannen vid hyresavtalet slut om han går över den gränsen.
8.
Definiera inblandade påföljder om det är överdrivet slitage på bil när leasingtagaren tar den tillbaka. Till exempel kan du begära att hyrestagaren betalar de regler som gäller för reparation av en buckla i bilen eller för nya däck om de är skallig.
9.
Lista närmare uppgifter om eventuella leasingavtal till egna alternativ till leasetagaren. Detta ger hyresgästen möjlighet att köpa bilen i hyresavtalet slut om han vill på ett pris godkännas av båda parter i början av hyresperioden.
Tio.
Diskutera försäkringskrav (både fastigheter och kroppsskada täckning) att uthyraren måste hålla under den tid avtalet. Detta skyddar dig, hyresvärden, i händelse av en olycka som uppgår bilen.
11.
Ge ett område på botten av hyreskontraktet för undertecknande av båda parter. Skriv i närvaro av en notarie. Varje parti måste ha en kopia av avtalet.

Tips och varningar


 • Be en advokat för att se över avtalet bil hyra innan det undertecknas, för att försäkra att du har omfattas alla lagar som krävs av ditt tillstånd.
 • Du kan även köpa och hämta en bil mall hyresavtal och sätt dina egna villkor. Se "Resurser" ett exempel på en webbplats som erbjuder dessa förberedda avtal.


 • Relaterade artiklar


  vad göra när en bank förlorar äganderätten till ett fordon
  säkrade vs utan säkerhet billån
  hur man kan sänka bilen betalning utan refinansiering
  hur man beräknar räntebetalningar för billån
  hur du kan få en insättning på en ny bil
  hur man kan undvika att betala en körsträcka översatsning när bilförmån
  kan en refinansiera ett lån bil hyra?
  kan du köpa en bil med dåliga krediter och inget jobb?
  principer för leasing av bilar
  det bästa sättet att minska min månatliga bil betalning