följderna av en Auto Lease kapitulation

följderna av en Auto Lease kapitulation

Auto leasing får beröm för typiskt är billigare på månadsbasis än en traditionell finansiering köp. Dessutom, auto leasing vanligen gränser out-of-utlägg på grund av att fordonet omfattas av tillverkarens garanti för löptid, även om vissa långa hyreskontrakt får överstiga garantitiden. Ändå kan det komma en tid när du inte längre har råd din leasingavgift. En auto-lease överlämnande liknar ett frivilligt återtagande i en traditionell finansiering köp.

Effekter på kredit

ifrån sig ett leasade fordonet kan ge katastrofala förändringar i din kreditvärdighet. Även om en frivilligt överlämnande är ett kooperativ alternativ till en full-slag återbördande, är det inte registreras annorlunda ut på din kredit rapport. I ett nötskal är ett leasingavtal överlämnande ett återtagande, om än ett frivilligt. Förvänta din kredit värdering falla tvärbrant efter en kapitulation. Den exakta avdraget kommer att bero på en mängd andra faktorer, inklusive din nuvarande poäng.

Långivare, särskilt auto långivare, kommer att vara försiktiga under åren efter hyresavtalet överlämnande. Många auto-finansiella företag och banker, även de som anses subprime, kommer inte att inleda ett nytt hyresavtal eller auto lån för konsumenterna till 12 månader efter återtagande.

Brist Balance

Efter frivilligt överlämnande av din leasade fordonet, den bank eller leasing Bolaget säljer den. Vanligtvis är fordonet skickas till en återförsäljare-auto auktion. När fordonet säljs, nettobehållningen tillämpas på ditt saldo vid tiden för överlämnandet. Denna balans är inte detsamma som din hyra slut återstående balans. Det motsvarar hyresavtalet slut resterande plus de återstående betalningar på din hyreskontrakt

På grund av de höga initiala avskrivning av nya fordon, det sannolikt försäljningspriset kommer att bli mycket lägre än din totala balans. I denna situation är en brist balans skapas. Du är ansvarig för att betala denna balans. I många fall kommer kreditgivaren att försöka arbeta fram en avbetalningsplan med dig. Om du inte kan betala den brist balans, kan långivaren placera en dom mot dig. En tidig-uppsägning avgift gäller också bristen balans, beloppet varierar, men finns med i ert avtal

brist balansen i ett frivilligt överlämnande är sannolikt lägre än i en ofrivillig återbördande. När långivaren tvingas hyra återhämtning agenter eller utredarna att hitta dig eller fordonet är kostnaden vanligtvis till i brist balansen.

Förlust av Transport

Förlusten av transporter kan vara svåraste konsekvensen av hyresavtalet överlämnande . Det är inte troligt att du kommer att kunna finansiera ett fordon omedelbart efter att de lämnat fordonet. Utan stadig transport, kan det vara svårt att ta sig till och från jobbet eller springa ärenden. Du måste planera för detta i förväg. Två möjliga lösningar är att betala kontant för ett fordon eller köpa en från en återförsäljare som erbjuder interna finansiering för konsumenter med kredit problem, alias buy-här-betal-här.


Relaterade artiklar


hur man bil lån för personer med dåliga krediter
Vad innebär noll procent finansiering verkligen på fordon?
Hur man säljer en bil genom att ha någon att ta över betalningar
Hur refinansiera en hyrd bil
vad man ska göra vid slutet av en Auto Lease?
det bästa sättet att få ett billån
tips att köpa ett nytt fordon före ingivandet konkurs
hur man leasa en bärgningsbil
hur man gör bilen betalning till Chrysler finansiella
hur man beräknar hyra priset för en GM Acadia