bil leasing kontra köp

bil leasing kontra köp

För att få en ny bil, folk måste besluta om de vill köpa eller hyra bilen. Vid detta beslut du måste ta hänsyn till ägande konsekvenser, kostnader och planer användande av bilen

Äganderätt

När du köper ett fordon, du äger den, hör så risken för att värdet avskrivningsbara snabbt till dig. Med ett hyresavtal, vrid dig i bilen i slutet och återförsäljaren om du väljer att köpa bilen.

Användning

De flesta hyr sätta slitage och körsträcka gränser för hur mycket du kan använda fordonet under din hyra. Om du går över dessa gränser, måste du betala en extra avgift. Det finns inga begränsningar för din användning när du köper bilen.

Tidsplan

Med ett hyresavtal, du har en viss tid att använda fordonet innan du slår i. När du köper en bil, måste du fullständig kontroll över när du väljer att sälja den.

månatliga betalningar

Den månatliga betalningen på ett leasingavtal kommer att vara lägre än den månatliga betalningen för äga bil eftersom du är bara täcker avskrivningarna på bilen medan du använder den snarare än hela kostnaden för bilen.

initiala kostnader

Enligt Edmunds, de direkta kostnaderna för att köpa en bil är större än hyra en bil. Men under en femårsperiod räknar Edmunds de totala kostnaderna för att hyra en bil att vara $ 1. 350 högre per år än att köpa bilen.


Relaterade artiklar


typer av uthyrning budget lastbil rabatter
hur man får rabatter på hyrbilar
hur man kan sänka din månatliga betalningar på leasad bil
Hur konvertera en faktor ränta till en räntesats
hur man får finansiering för ett fordon med dålig kredit
säkrade vs utan säkerhet billån
låga inkomster bidrag för att köpa bilar
hur man får tillbaka en bil efter återbördande
hur man uppskatta bil betalning
Hur man blir en automatisk leasingföretaget