hur man beräknar ett leasingavtal betalning för en bil

hur man beräknar ett leasingavtal betalning för en bil

Leasing kan vara ett intressant alternativ till traditionella auto finansiering, men det är ofta svårt att förstå hur återförsäljare fram till den månatliga leasingavgiften. Denna artikel kommer att hjälpa dig att förstå komponenterna i en leasingavgift och visar hur du beräkna en månatlig leasingavgift för en viss bil

Du behöver:. .
Paper
Penna.
Räknare.


1.
Avgöra inköpspriset på bilen för uthyrning. Om det slutliga priset inte har förhandlats fram ännu, använda standard pris (MSRP) av bilen.
2.
Subtrahera handpenningen från köpeskillingen. Handpenningen är känd som en "aktiverade kostnaden nedsättning" leasing beräkningar. Det belopp som återstår efter handpenningen har subtraherats är känd som "aktiverade kostnaden. " Om det finns ingen handpenning, den aktiverade kostnaden bara inköpspriset som förhandlades fram med återförsäljaren.
3 .
Välj leasingperioden och uppskatta den genomsnittliga årliga körsträcka som kommer att användas duing hyresavtalet. Vanliga hyresperioder finns 24, 36, och 48 månader, men det finns andra alternativ. Den kilometerersättning är normalt 10. 000, 12. 000 eller 15. 000 miles per år.
4.
Ring en återförsäljare och fråga vad restvärdet är för märke och modell övervägs, med tanke på hyresavtalet sikt och årliga kilometerersättning valt. Detta kommer att uttryckas i procent. En sökmotor kan också användas för att leta efter denna information, som är standard bland återförsäljarna.
5.
Få en penna, papper och miniräknare. Multiplicera restvärde procent med MSRP av bilen, även om det framförhandlade priset är mindre än MSRP. Det resulterande beloppet är vad bilen kommer att vara värt i slutet av hyresperioden.
6.
Subtrahera restvärdet belopp från aktiverade kostnader (inte MSRP, såvida de inte är samma ). Detta antal motsvarar det belopp bilen kommer att sjunka under leasingperioden.
7.
Dela avskrivning belopp med det antal månader av leasingperioden. Detta är den första delen av en månadshyra betalning.
8.
Fråga en återförsäljare vad pengarna faktorn är för märke, modell, och Hyresavtalen önskas. Detta kommer att uttryckas som ett decimaltal, t. ex. 0,0025, och är den leasing motsvarar den ränta som tas ut i traditionell auto finansiering.
9.
Använd kalkylatorn för att lägga till aktiverade kostnader för restvärde. Sedan multiplicera denna siffra med de pengar faktor. Det resulterande beloppet läggs till den månatliga avskrivningar för att skapa före skatt per månad leasingbetalning.
10.
Använd miniräknaren för att multiplicera de månatliga leasingavgiften som försäljningen skatteprocenten, lägg sedan till detta belopp till det ursprungliga hyresavtalet betalning för att få den totala månatliga leasingavgiften. Grattis! Du vet nu hur man kan beräkna en månatlig betalning Auto Lease.

Tips och varningar


 • Glöm inte att forskning huruvida det finns rabatter eller incitament kontanter som kan användas för att sänka de aktiverade kostnaderna.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder miniräknare auto lån
  alternativa egenfinansiering
  hur man avgör en inteckning betalning med ett online Lånekalkyl
  hur man får rabatter på hyrbilar
  hur man skall avgöra hur mycket en bank kommer lån på en bil
  hur man tar bil betalningar
  samarbete signerat rättigheter för billån
  hur man kan undvika att betala en körsträcka översatsning när bilförmån
  Bilen titel fakta
  hur man ger upp ett fordon till en bil finansbolag