hur man kör en bil utan låsningsfria bromsar

hur man kör en bil utan låsningsfria bromsar

När du bromsar, antingen rutinmässigt eller i en nödsituation, kan dina bromsar orsaka styrningen av ditt fordon för att låsa. Låsningsfria bromsar är utformade för att undvika detta genom att aktivera bromsarna och släppa dem snabbt och regelbundet. På bilar utan låsningsfria bromsar, kan denna åtgärd simuleras med foten för att behålla så mycket kontroll som möjligt under bromsning

Du behöver:. .
Dragkrok och boll


1.
Förbered att sluta. Om det inte är en nödsituation, men du fortfarande förutse problem, tycker om den vanliga bromssträcka din bil och börja retardationen processen i god tid före denna. Om det är en nödsituation, måste du aktivera bromsarna så snart som möjligt. I båda fallen måste du ta foten från gaspedalen. Om du kör ett fordon manuell växellåda, kan det ofta vara bra att nedväxling eller på annat sätt koppla ur din nuvarande utrustning.
2.
Tryck på bromspedalen. Tryck inte för hårt för länge. Detta kommer att låsa styrning och få dig att tappa kontrollen. Om du är i en nödsituation och du måste trycka på bromspedalen med kraft, göra det, men ska du bara göra detta för en bråkdels sekund.
3.
Ta foten från bromspedalen kortfattat. Tryck och släpp upp pedalen igen. Upprepa denna process tills du har kommit till ett stopp. Detta kallas "pumpa" bromsarna. Genom att pumpa bromsarna för att undvika en styrvinkel, finns det en möjlighet att behålla tillräcklig kontroll över ditt fordon under nödsituationer.


Relaterade artiklar


hur man använder batterikablar jumper för bil
hur man kan förebygga, undvika och hantera Road Rage
hur driva din bil
hur man kör en manuell växellåda (stick-skift) bil
Hur får man en stat färdregistreringen
båtägare säkerhetstips
hur du skyddar din bil från stöld
hur man dödar en mus i en bil
av att bekämpa en fortkörning biljett
hur transportera ditt fordon längdskidåkare