hur man kör en skoter på vintern

hur man kör en skoter på vintern

Liknande operativsystem annan farkost, kan rida en skoter vara farlig oavsett tid på året. Trots bristen på skydd är det dock vanligt att folk åka mopeder på vintern. Genom att ta lämpliga försiktighetsåtgärder vidtagits och använder rätt redskap och kläder, kan skoter ridning faktiskt vara praktiskt på vintern. Använd sunt förnuft och följer trafikreglerna, och du bör vara bra

Du behöver:.
Hjälm
Rätt glasögon.
Korrekt hjälm.
Vindrutan.
Ordentliga kläder.
Täckta skor eller stövlar.
Uppsättning grundläggande verktyg.


1.
Innan du börjar cykla som helst på året, är det viktigt att din scooter är i rätt mekaniskt skick. Däck bör ha gott om mönsterdjup och rätt mängd luft, speglar måste vara korrekt inställd måste horn vara i skick och alla belysning måste fungera. En vindruta är också ett klokt val att erbjuda skydd från väder och vind. Det är en bra idé att ha en grundläggande uppsättning verktyg ombord med dig om små justeringar behöver göras medan du är på väg.
2.
Se till att din klädsel val är varmt och att du bär flera lager. Lager av kläder är användbara, om du blir för varm och behovet av att kasta något, kommer du fortfarande att skyddas från väder och vind. Jackor, byxor och handskar med vattentätt tyg som kan hjälpa till att hålla dig torr under våta förhållanden. Även överväga att använda en neopren ansiktsmask (finns på de flesta motorcykel affärer) för att hålla ditt ansikte varm genom att hålla vinden ut. De är ofta finns tryckta med en mängd roliga och intressanta mönster. Vissa skoter ryttare bär också ett förkläde ridning som erbjuder ytterligare täckning och skydd för benen. Close-rejäla skor eller stövlar ska alltid användas.
3.
Välj rätt skyddsutrustning. Talrika hjälm stilar är tillgängliga, och en hjälm skall alltid vara varm oavsett vilken lag som i ditt område. För vintern ridning, är en full-hjälm med ansiktsskydd rekommenderas. Denna typ av hjälm skyddar huvudet och ansiktet och ger extra värme. Det är en bra idé att använda en anti-dimma dimma (finns på motorcykel butiker och bildelar butiker) för att bidra till att förebygga ansiktsmask från imma upp. Om du bär en hjälm utan visir, se till att du bär skyddsglasögon för att hålla vind och regn ur ögonen.
4.
Följ lagarna i ditt tillstånd när det gäller reglerna i vägen. På vintern är det viktigt att se till att också vara medveten om din omgivning och väder. Håll ett säkert skillnad bakom fordon för att möjliggöra för dem att ha utrymme för att säkert slå framför dig och driva sina bromsar. Om du cyklar med andra motorcyklar eller skotrar, rida i successivt mönster för att varje ryttare rätt synlighet. Kör alltid med din strålkastare på för att öka synligheten.

Tips och varningar


 • att ta en kurs motorcykel säkerhet rekommenderas innan du använder en skoter eller motorcykel. Om möjligt, har en mobiltelefon med medan du rider för att påkalla hjälp i nödsituationer.


 • Relaterade artiklar


  vad som orsakar en bil att sladda
  auto inspektionsregler
  hur man kör med sunt förnuft
  hur man säkert åka bil
  bränsle körsträcka tips
  hur snabbt gör polisbilar gå?
  typer av släpvagn ljus
  hur man kör som ett proffs
  hur man kan övervinna rädslan av att köra över broar
  Safety Driving Tips för en traktor