torkararmen typer

torkararmen typer

En torkararmen eller en vindrutetorkare, även kallat en vindrutetorkare, är en utrustning som används för att torka smutspartiklar, regn och snö från vindrutan på bilen. Att vara ett rättsligt krav, är nästan alla motorfordon utrustade med torkararmarna-inklusive vattenskotrar, flygplan och tåg. De flesta bilar kommer med standardiserade vindrutetorkare, som består av en arm som kan vridas i ena änden och en lång gummisnodd fäst med den andra. Armarna att vindrutan som ska rengöras så att säkrare, obehindrad tittar under körning eller rörelser.

Side PIN-typ Torkararm

En universell sida pin, typ torkararmen ersätter standardiserade torkar av en bil. Den har en bifogad fil som gör det möjligt att låsa in i sidan stift av en vindruta, som gör det möjligt att fungera. Den sida pin, typ av torkararmen kommer med en ram gångjärn, pins, behålla flikar, själva armen och grepp som gör det möjligt att stanna på plats.

Det finns några ändringar av standardiserade fungerande sida stift typ av torkarblad. Anco tillverkar en typ som innehåller en knapp, som när den trycks släpper torkar från dess fäste stift. Trico, å andra sidan, tillverkar tre enskilda typerna av vindrutetorkare sida stift. Inkluderar en Phillips skruvmejsel som pressar ned en fjäder, vilket gör att torkar koppla bort från stift. Skruvmejseln öppnar våren så att torkare att glida ut. Andra typer av Trico torkarblad sida stift omfattar flexors i gångjärnet på armen som ger utsläpp till armen från dess stift.

Dead Lock Typ Torkararm

En död lås typ av torkararmen funktioner som alla andra vindrutetorkare , med den enda skillnaden är dess release mekanismen. Den har en knapp på sin sida under, som när den trycks, kan torkararmen att lossna från sitt lås för utbyte.

Bajonett-Type Torkararm

En bajonettyp torkararmarna funktion liknar en bajonett pistol, med sin lyftkraft och släpp funktionalitet. Den Anco versionen av bajonetten armen innehåller ett lås på dess undersida. Torkararmen är olåst och gled av när låset har tryckts in. Trico tillverkar en bajonett arm typ torkarblad som frigörs från sin spärr när armen är höjd och spärren trycks in.


Relaterade artiklar


hur de kan förmedla frågesport online trafikskola
gasspararen tips
hur man kan undvika att få en gaturenhållning parkeringsbiljett
All Wheel Drive vs två hjul stabilitet vid kurvtagning
grunderna i bilkörning
hur man kör en bil utan luftkonditionering
allmänna definitionen av street racing
hur man läser en rapport trafikolycka
vägskylt information
risker för mobiltelefon-användning under körning