nackdelar och fördelar av bilbälten och krockkuddar

nackdelar och fördelar av bilbälten och krockkuddar

Eftersom uppfinningen av bilen i 19th century, förare och passagerare säkerhet har förbättrats avsevärt. I 50-talet och 60-talen blev säkerhetsbälten allt vanligare i bilar, och i början av 70-talet luftkuddarna infördes. Trots en del nackdelar, har användningen av dessa två poster räddade många liv.

Säkerhetsbälte Fördelar

Säkerhetsbälte är ansvariga för att rädda tusentals liv varje år genom besöksförbud passagerare från att kastas ur sitt säte eller jämna ut av fordonet. Bilbälten är gjorda av ett speciellt material som kan vara mycket tålig men även att sträcka precis tillräckligt för att skingra energi från en plötslig kollision, mjukgörande effekten av plötslig stöt.

Av alla bil-olycka dödsfall, uppskattningsvis 60 procent personer som inte var iklädda sina bilbälten. Ofta beror de allvarligaste skadorna är en följd av kollisionen som inträffar en gång en kropp kastas från sätet i motsats till den primära kollision Om fordonet är inblandat i. Med ett bälte är denna andra kollision lätt kan förebyggas.

Säkerhetsbälte Nackdelar

Trots att de kraftigt minska förekomsten av dödsfall och allvarliga skador, bilbälten är inte perfekt. Ofta bidrar de till olycksfall-skador, som beskrivs med termen "bilbältet syndrom. " I många fall kan fibrerna i bältet skada bröstet och buken områden. Detta kan inkludera kraftiga nedskärningar och blåmärken där bältet ligger över dig, liksom mer allvarliga skador på inre organ som sliter i tjocktarmen eller membran. I vissa fall ländkotorna kan även ha brottet eller vrickat.

Barn är som löper högst risk för bilbälte skador och bör noga övervakas efter en bilolycka, även om de verkar oskadd vid första blick.

Air Bag Fördelar

Airbag erbjuda extra skydd i bilolyckor, och när den används i kombination med säkerhetsbälten, de minskar risken för huvud, hals och bröst skador med 75 procent. Inflationen automatiskt utlöses av plötsliga effekter, ger omedelbart skydd från att slå i instrumentbrädan med huvudet i händelse av en kollision. Krockkuddar tömma omedelbart efter kollisionen för att inte kväva offret.

Air Bag Nackdelar

Trots den uppenbara nyttan, finns det också vissa risker förknippade med krockkuddar. Det mest framträdande är den hastighet med vilken krockkudden utlöses kan ibland orsaka whiplash, potentiellt dödlig huvud och skadade bröstkorgen eller hjärnskakning. Detta gäller särskilt för förare eller passagerare inte använda bilbälte, eftersom de kan kastas framåt innan kollisionen om raster hastigt och kraftigt på.


Relaterade artiklar


hur man lär sig att köra standard växellåda
hur man uppför en brant snö-packade köra i omvänd med en framhjulsdriven bil
bränsle sparare tips
hur mäta mönsterdjup på däck
hur man skapar en bilsats olycka beredskap
hur att förnya körkort online i Texas
obligatoriska säkerhetsbältet lagar
hur man gör en road trip bekvämare
hur man vända lastbilar upp ramper
instruktioner om manövrera en semi truck & trailer